Почетак » Актуелно
 

Прослављено 10 година постојања Градске општине Костолац

Свечаном академијом у костолачком Дому културе обележена је деценија постојања Градске општине Костолац.

Милена Церовшек, председница Скупштине Градске општине Костолац је навела да ће се локална самоуправа борити за још лепши и уређенији Костолац за све:

”Данас, се име Костолац везује за термоелектрану и све што она доприноси модерном човеку и његовом начину живота, али ово место је много више од тога. Сама чињеница да су кроз историју многи долазили и остајали да овде живе, од Римљана до припадника разних народа и племена, говори нам да смо привилеговани што смо рођени баш у овом делу Србије. Мада смо у прошлости често заборављали ту чињеницу, данас, 10 година од оснивања Градске општине Костолац, поносно кажем да ми је драго што сам једна од вас која је донела одлуку да пружи свој допринос развоју овог места. Због свих оних који живе и оних који ће тек живети овде, борићемо се за још више посла за наше грађане, за још чистији ваздух и воду за нашу децу и за још лепши Костолац за све нас.“

По речима Сержа Крстаноског, председника ГО Костолац, иза њих је десет година напорног рада, залагања и труда да се створи модерна и уређена општина.

„У годинама које су пред нама кључни фактор развоја костолачке општне је у потпуности спровођење инвестиционог плана Владе Србије, за бољи живот и богатију Србију 2020 – 2025, који се односи на комплетно уређење наше земље, односно, општине“, рекао је Крстаноски.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је рекао да је одлука да се формира градска општина Костолац била добра.

”Већа овлашћења донела су и већу одговорност, а руководства која су била на челу Костолца, нарочито последњих година, показала су да најбоље одлуке по вас саме можете донети искључиво – ви сами. Као део Пожаревца, Градска општина Костолац донела је једну нову вредност граду, какву није имала као месна заједница. Ваши последњи резултати дају вам за право да можете рећи да сте имали и имате посебан допринос у оснаживању Пожаревца а притом не мислим на чињеницу што се на вашој територији налазе термоелектране и копови. Рекао сам и поновићу, поред тога што је природа била дарежљива енергентима у овом крају, такође није штедела и на надземним лепотама. Зато, слободно могу рећи да је Костолац прави драгуљ када је реч о местима која су људи радо насељавали а туристи често обилазили. Чувени Виминацијум, као и насеља пре и после њега, говоре сама за себе да је ово место било кроз историју од велике важности по многе цивилизације. Данас, ви, модерни Костолчани својом љубављу према месту у коме живите и бригом о њему, дајете спокојство и мир онима који су деценијама па и вековима овде градили место за живот.”

На крају академија уручена су признања и захвалнице заслужним појединцима и организацијама које су дали свој допринос у развоју Градске општине Костолац.

Подели са другима: Facebook Twitter