Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Računi za vodu niži za 30 odsto

Sednica Skupštine grada Požarevca

Na sednici Skupštine grada Požarevca, predsedavao Bane Spasović, usvojene su brojne značajne odluke a ona najaktuelnija, koja je najviše interesevala građane, jeste da će računi za vodu, usled poznatih problema u snabdevanju, biti niži za 30 odsto.

Sa sednice Skupštine grada Požarevca

Sa sednice Skupštine grada Požarevca

Na sednici Skupštine grada Požarevca odbornici su doneli niz odluka, od kojih su najvažnije one koje se tiču otuđenja i davanja u zakup zemljišta u industrijskoj zoni, kao i Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, koje je u vlasništvu grada, a koje se daje u zakup poljoprivrednicima.

Mitar Karadžić izabran je za direktora JP „Direkcija za izgradnju“ grada Požarevca, dok je Jelena Vukazić izabrana za v. d. direktora Turističke organizacije Požarevac.

Sa sednice Skupštine grada Požarevca

Sa sednice Skupštine grada Požarevca

U nastavku sednice usvojeni su i Odluka i Program otuđenja  građevinskog zemljišta u javnoj svojini, koji se pre svega odnose na industrijsku zonu. Kompanija Aviv Arlon iz Izraela poslala je pismo o namerama za izgradnju ritejl parka u Požarevcu, za šta planiraju da kupe zemljište u industrijskoj zoni. Odbornik Miodrag Milosavljević je rekao da bi grad trebalo da sačini poseban elaborat o tome šta je najsvrsishodnije raditi u industrijskoj zoni.

Bane Spasović, predsednik Skupštine grada Požarevca rekao je  da je nova industrijska zona u planovima predviđena pre svega za komercijalnu delatnost, kao i da bi dolazak izraelske kompanije doneo veliku promenu u Požarevcu, kao i nova radna mesta, oko 300 u prvoj fazi izgradnje. On je dodao i da će za jednom ozbijnom kompanijom slediti i druge.

skupstina_03

skupstina_04

„Nemojmo da ostanemu u okvirima gradića gde su se svi učaurili, a grad ne napreduje. Otvaranje ritejl centra daje velike mogućnosti, a mi moramo znati da ih iskoristimo, istakao je, između ostalog, Spasović.

Jedna od tačaka koje su privukle najviše pažnje je ona koja se odnosila na razrešenja i imenovanja. Mitar Karadžić izabran je za direktora Direkcije za izgradnju nakon sprovedenog konkursa.

Umesto Davorke Mitrović, na mesto direktorke Turističke organizacije izabrana je Jelena Vukazić, koja je izjavila da je Turistička organizacija ogledalo grada, i da će joj prioriteti biti pronalaženje pokrovitelja za LjKI i vraćanje prestiža toj manifestaciji kao i da će nastojati da radi na objedinjavanju turističke ponude sa drugim opštinama. Jelena Vukazić je po zanimanju diplomirani filolog a radila je kao turistički vodič u Viminacijumu, profesor i kao zamenik direktora koledža u NR Kini.

skupstina_05

Odbornici su izabrali Slavica Milovanović za zamenika direktora Doma zdravlja i nove članove Štaba za vanredne situacije, koji tu dolaze po službenoj dužnosti.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter