Почетак » Актуелно » О Граду
 

Рачуни за воду нижи за 30 одсто

Седница Скупштине града Пожаревца

На седници Скупштине града Пожаревца, председавао Бане Спасовић, усвојене су бројне значајне одлуке а она најактуелнија, која је највише интересевала грађане, јесте да ће рачуни за воду, услед познатих проблема у снабдевању, бити нижи за 30 одсто.

Са седнице Скупштине града Пожаревца

Са седнице Скупштине града Пожаревца

На седници Скупштине града Пожаревца одборници су донели низ одлука, од којих су најважније оне које се тичу отуђења и давања у закуп земљишта у индустријској зони, као и Програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта, које је у власништву града, а које се даје у закуп пољопривредницима.

Митар Караџић изабран је за директора ЈП „Дирекција за изградњу“ града Пожаревца, док је Јелена Вуказић изабрана за в. д. директора Туристичке организације Пожаревац.

Са седнице Скупштине града Пожаревца

Са седнице Скупштине града Пожаревца

У наставку седнице усвојени су и Одлука и Програм отуђења  грађевинског земљишта у јавној својини, који се пре свега односе на индустријску зону. Компанија Авив Арлон из Израела послала је писмо о намерама за изградњу ритејл парка у Пожаревцу, за шта планирају да купе земљиште у индустријској зони. Одборник Миодраг Милосављевић је рекао да би град требало да сачини посебан елаборат о томе шта је најсврсисходније радити у индустријској зони.

Бане Спасовић, председник Скупштине града Пожаревца рекао је  да је нова индустријска зона у плановима предвиђена пре свега за комерцијалну делатност, као и да би долазак израелске компаније донео велику промену у Пожаревцу, као и нова радна места, око 300 у првој фази изградње. Он је додао и да ће за једном озбијном компанијом следити и друге.

skupstina_03

skupstina_04

„Немојмо да останему у оквирима градића где су се сви учаурили, а град не напредује. Отварање ритејл центра даје велике могућности, а ми морамо знати да их искористимо, истакао је, између осталог, Спасовић.

Једна од тачака које су привукле највише пажње је она која се односила на разрешења и именовања. Митар Караџић изабран је за директора Дирекције за изградњу након спроведеног конкурса.

Уместо Даворке Митровић, на место директорке Туристичке организације изабрана је Јелена Вуказић, која је изјавила да је Туристичка организација огледало града, и да ће јој приоритети бити проналажење покровитеља за ЉКИ и враћање престижа тој манифестацији као и да ће настојати да ради на обједињавању туристичке понуде са другим општинама. Јелена Вуказић је по занимању дипломирани филолог а радила је као туристички водич у Виминацијуму, професор и као заменик директора колеџа у НР Кини.

skupstina_05

Одборници су изабрали Славица Миловановић за заменика директора Дома здравља и нове чланове Штаба за ванредне ситуације, који ту долазе по службеној дужности.

Подели са другима: Facebook Twitter