Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Radovi na poboljšanju infrastrukture

U sklopu obeležavanja dana oslobođenja grada, gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić i direktor JP “Direkcija za izgradnju” Mitar Karadžić, obišli su radove u ulici Koste Abraševića.

radovi_01

U ulici Koste Abraševića radi se toplifikacija i leva strana trotoara, a kako napreduje toplifikacija, tako će i kolovoz da se sređuje. Rok za završetak pomenutih radova je 60 dana, a vrednost investicije je oko 22 miliona, rekao je Karadžić i nastavio priču o drugom lokacijama na kojima se izvode radovi.

-Uporedo se radi na primarnoj fekalnoj kanalizaciji Poljana – Lučica – Prugovo i sekundarnoj fekalnoj kanalizaciji u Lučici. Takođe, u naselju Zabela se odvijaju radovi na fekalnoj kanalizaciji, a u Dunavskoj ulici na sekundarnoj fekalnoj kanalizaciji. U toku su i poslovi na kišnoj kanalizaciji u PP Odredu i varoškom brdu”, kazao je Karadžić i dodao da će pomenuti radovi da se završe do kraja godine ako budu adekvatni vremenski uslovi. Karadžić je još izdvojio da se na asfaltiranju ulica radi u dve mesne zajednice, kao i da je u planu da se ti radovi nastave u još osam MZ, a radiće se asfaltiranje nekoliko ulica u Požarevcu: Alekse Šantića, Žike Solomona, Žagubičkoj i Žagubičkom kraku. Vrednost svih ovih radova je oko 300 miliona dinara.

Mirat Karadžić (levo) i gradonačelnik Ilić u obilasku radova

Mirat Karadžić (levo) i gradonačelnik Ilić u obilasku radova

Gradonačelnik Miomir Ilić je zadovoljan dinamikom kojom se odvijaju radovi i ovom prilikom je najavio da će na sednici Skupštine grada, koja će se održati do kraja oktobra, da se izvrši prenamena sredstava kako bi sve ono što su zajedno sa javnim preduzećima bude i završeno.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter