Почетак » Актуелно » О Граду
 

Радови на побољшању инфраструктуре

У склопу обележавања дана ослобођења града, градоначелник Пожаревца Миомир Илић и директор ЈП “Дирекција за изградњу” Митар Караџић, обишли су радове у улици Косте Абрашевића.

radovi_01

У улици Косте Абрашевића ради се топлификација и лева страна тротоара, а како напредује топлификација, тако ће и коловоз да се сређује. Рок за завршетак поменутих радова је 60 дана, а вредност инвестиције је око 22 милиона, рекао је Караџић и наставио причу о другом локацијама на којима се изводе радови.

-Упоредо се ради на примарној фекалној канализацији Пољана – Лучица – Пругово и секундарној фекалној канализацији у Лучици. Такође, у насељу Забела се одвијају радови на фекалној канализацији, а у Дунавској улици на секундарној фекалној канализацији. У току су и послови на кишној канализацији у ПП Одреду и варошком брду”, казао је Караџић и додао да ће поменути радови да се заврше до краја године ако буду адекватни временски услови. Караџић је још издвојио да се на асфалтирању улица ради у две месне заједнице, као и да је у плану да се ти радови наставе у још осам МЗ, а радиће се асфалтирање неколико улица у Пожаревцу: Алексе Шантића, Жике Соломона, Жагубичкој и Жагубичком краку. Вредност свих ових радова је око 300 милиона динара.

Мират Караџић (лево) и градоначелник Илић у обиласку радова

Мират Караџић (лево) и градоначелник Илић у обиласку радова

Градоначелник Миомир Илић је задовољан динамиком којом се одвијају радови и овом приликом је најавио да ће на седници Скупштине града, која ће се одржати до краја октобра, да се изврши пренамена средстава како би све оно што су заједно са јавним предузећима буде и завршено.

Подели са другима: Facebook Twitter