Почетак » Актуелно » О Граду
 

Радови на Спомен парку Чачалица

Заменик градоначелника Пожаревца Саша Павловић са сарадницима обишао је данас радове у спомен парку Чачалица где је завршено обнављање једног дела главне стазе кроз парк и Спомен обележја палим борцима Црвене армије.

Саша Павловић

Павловић је овом приликом истакао да је реконструкцију споменика финасирала руска фирма „IDC“. Вредност радова је износила око 8 милиона динара. Радови су изведени на иницијативу Руске федерације поводом 75. година од победе над фашизмом. Поред спомен костурнице, комплетно су уређене све стазе, укључујући део шеталишта од спомен плоче страдалим Јеврејима до борове шуме изнад руског обележја, као и стаза до бисте совјетског војсковође Георгија Жукова. Наставиће се са реконструкцијом свих улаза на Спомен парк Чачалица тако да ће након више деценија Чачалица добити ново рухо.

Он је још рекао да је кренула друга фаза радова у улици ПП одреда, односно улици Моше Пијаде. Пре неколико дана почело је уређивање на потезу од улице 6. Личке дивизије до пруге. Укупна дужина трасе која се реконструише је 1275 м. Биће изграђена бициклистичка стаза и уређено зеленило.
Постоји и трећа фаза која подразумева реконструкцију остатка улице ПП одреда до изласка из града. Пре ових, морали су бити завршени радови на топлификационој мрежи и изградњи кишне канализације рекао је Павловић.

Заменик градоначелника Саша Павловић овом приликом је најавио и сређивање низа микролокација у граду. Он је, такође, рекао да су у току радови на тротоару код Робне куће и низ других мањих инвестиција.

Related Images:

Подели са другима: Facebook Twitter