Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Radovi na Spomen parku Čačalica

Zamenik gradonačelnika Požarevca Saša Pavlović sa saradnicima obišao je danas radove u spomen parku Čačalica gde je završeno obnavljanje jednog dela glavne staze kroz park i Spomen obeležja palim borcima Crvene armije.

Saša Pavlović

Pavlović je ovom prilikom istakao da je rekonstrukciju spomenika finasirala ruska firma „IDC“. Vrednost radova je iznosila oko 8 miliona dinara. Radovi su izvedeni na inicijativu Ruske federacije povodom 75. godina od pobede nad fašizmom. Pored spomen kosturnice, kompletno su uređene sve staze, uključujući deo šetališta od spomen ploče stradalim Jevrejima do borove šume iznad ruskog obeležja, kao i staza do biste sovjetskog vojskovođe Georgija Žukova. Nastaviće se sa rekonstrukcijom svih ulaza na Spomen park Čačalica tako da će nakon više decenija Čačalica dobiti novo ruho.

On je još rekao da je krenula druga faza radova u ulici PP odreda, odnosno ulici Moše Pijade. Pre nekoliko dana počelo je uređivanje na potezu od ulice 6. Ličke divizije do pruge. Ukupna dužina trase koja se rekonstruiše je 1275 m. Biće izgrađena biciklistička staza i uređeno zelenilo.
Postoji i treća faza koja podrazumeva rekonstrukciju ostatka ulice PP odreda do izlaska iz grada. Pre ovih, morali su biti završeni radovi na toplifikacionoj mreži i izgradnji kišne kanalizacije rekao je Pavlović.

Zamenik gradonačelnika Saša Pavlović ovom prilikom je najavio i sređivanje niza mikrolokacija u gradu. On je, takođe, rekao da su u toku radovi na trotoaru kod Robne kuće i niz drugih manjih investicija.

Related Images:

Podeli sa drugima: Facebook Twitter