Почетак » Актуелно » О Граду
 

Радови у МЗ Бурјан

Заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић и чланови градског већа Славиша Стојковић, Дарко Мирковић и Далибор Миљковић обишли су радове на неколико локација у МЗ Бурјан. У питању су радови на ширењу топлификационе мреже и завршено дечије игралиште.

Саша Павловић – заменик градоначелника Града Пожаревца

Саша Павловић заменик градоначелника Града Пожаревца је овом приликом рекао да су у току радови на топлификационој мрежи у вредности од 51 милион динара, тренутно се ради дистрибутивна мрежа на локацији Моравска 22 и топлотно предајна станица која се изводи на локацији Влајка Павловића. Са радовима на локацији Моравска 22 улази се у Ратарску улицу, у вези ове улице очекују нас бројне инвестиције међу којима су топлотно преносна станица и изградња дистрибутивне мреже до корисника. Те инвестиције ће бити вредности око 241 милион динара што укупно износи 292 милиона динара инвестиција на овој локацији. Павловић је још додао да у МЗ Бурјан живи добар део становништва Пожаревца и да је она веома битна овом градском руководству. Остатак зоне у којем ће се радити је Ратарска улица до старе железничке пруге део локације између Ратарске и Змај Јовине улице која се граничи са Радничком улицом. Изградњом ТПС Влајка Павловића створиће се предуслови да се та зона топлифицира. Он је још једном замолио грађане да имају стрпљења због извођења ових радова али да ће њиховим завршетком бити подигнут квалитет живота житеља овог дела града. Заменик градоначелника истиче да се сада стварају предуслови за асфалтирање ове улице које следи након уређења подземне инфратсруктуре, замењене су азбестно цементне цеви, треба да се заврши део кишне канализације а након тога следи асфалтирање улице. Пројекат за асфалтирање је урађен а он обухвата и изградњу пешачких стаза тако да ће и ова улица добити потпуно ново рухо.

У улици Димитрија Павловића изграђено је дечије игралиште са тереном за кошарку вредности око 2 милиона динара. Иницијатива за изградњу овог кутка за омладину је покренута од одборника пожаревачког парламента Драгослава Миловановића који је са теритоије МЗ Бурјан.

Славиша Стојковић – члан градског већа

Славиша Стојковић члан градског већа каже да је ова МЗ један од приоритета градске власти и да се поред капиталних пројеката из области топлификације спроводе и инвестиције попут ове. Ово је инвестиција у најмлађе како би се деца окренула здравим стиловима живота и склонили од порока а то је најбоље преко спорта и рекреације. Стојковић каже да се на овој локацији свакога дана игра и забавља више од 50 деце и родитеља свакога дана. Он је још додао да су овакве инвестиције порука грађанима да локална самоуправа чини све што је у њеној моћи како би унапредила живот својих грађана.

Подели са другима: Facebook Twitter