Početak » Aktuelno » Gradska opština Kostolac
 

Raspisani izbori za Skupštinu Gradske opštine Kostolac za 24. decembar

Predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić raspisao je izbore za Skupštinu Gradske opštine Kostolac za 24. decembar.

Nakon raspisivanja izbora predsednik Ilić se obratio medijima sledećim rečima:

Bojan Ilić

„Poštovani građani Kostolca, upravo sam raspisao izbore za odbornike Skupštine Gradske opštine Kostolac za nedelju, 24. decembar 2017. godine. Ova odluka stupiće na snagu objavljivanjem u Službenom glasniku Grada Požarevca kada će i zvanično početi rokovi za sprovođenje izbornih radnji.

Obraćajući se naročito onima koji će na ovim izborima po prvi put glasati, ali i onima koji su od ranije koristili to svoje zakonsko pravo, podsećam na važnost učestvovanja u biranju narodnih predstavnika.

Rešavanje i najmanjeg problema u vašoj gradskoj opštini, mesnoj zajednici, pa i ulici u kojoj živite povezano je sa sposobnošću odbornika i lista na kojima se nalaze, te ih birajte mudro i pažljivo. Svoj glas dajte onima u koje imate poverenja i koji su pokazali vidljive rezultate u vremenu iza nas.

Pozivam vas da sudbinu svoje porodice i sugrađana date u ruke, ne onih koji znaju kako ne treba već u ruke onih koji znaju kako treba, i da u toj odluci potpuno zanemarite i odbacite negativne kampanje koje se ne tiču planova i vizije napretka Kostolca.

Poštovani predstavnici političkih partija i udruženja koji nameravate da zatražite poverenje građana Kostolca 24. decembra, vas pozivam da iskreno i pošteno svojim programima za budućnost i rezultatima iz prošlosti stanete pred birače, poštujući one koji ne razmišljaju kao vi.

Dragi Kostolčani, ovi izbori dolaze u trenutku kada se, i pored teških odluka, Srbija vidno stabilizuje, pa je to neophodo i za svaki njen deo. Mislim da ne moram da vam govorim o značaju koju za državu ima Kostolac i da su oči svih građana Srbije uprte u vas.

Vidan napredak u svim domenima života u Kostolcu i pripadajućim selima poput novih ulica, trgova, komunalne infrastrukture, novih sadržaja iz oblasti sporta, kulture i turizma, kao i energetskog sistema TE – KO Kostolac, stavljaju pred vaš izbor još jednu dodatnu odgovornost. Odgovornost da odaberete one za koje smatrate da će taj razvoj uspeti da nastave, a ne one koji će ga zaustaviti ili čak preusmeriti unazad.“

Nedelju, 24. decembar želim da doživite kao dan koga ćete se sećati kao onaj kada ste svojim glasom pomogli da se nastavi razvoj Kostolca i bolji život svih građana u njemu, bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost, zaključio je na kraju Ilić.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter