Почетак » Актуелно » О Граду
 

Реализација програма „Подстицање запошљавања високо образовних Рома и Ромкиња у јединицама локалне самоуправе“

Поводом реализације овог програма који се спроводи у Граду Пожаревцу он се спроводи укупно у  20 локалних самоуправа у Србији. У оквиру програма у Пожаревцу је запослено 2 лица, једно у Туристичкој организацији Града Пожаревца и Центру за социјални рад.

Немачка организација ГИЗ је финансирала 3 месеца плате а локална самоуправа 8 плата.

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је овом приликом истакао да је Град Пожаревац већ три пута спровео пројекте уз партнерство са ГИЗ-ом, у вредности од скоро 500.000,00 евра, а за унапређење положаја Рома и других маргинализованих група.

Конкретан резултат спровођења ових пројеката је покретање 44 старт-ап предузећа, запошљавање 74 особа у постојећим предузећима, као и обучавање више од 90 особа кроз специјализиване тренинге за различите занате, а преко 90 лица су прошла обуку за каријерно вођење и саветовања, чиме је створен предуслов за запошљавање наших суграђана који најтеже долазе до посла.

Помоћница министра за људска и мањинска права и друштвени дијалог Нина Митић изјавила је овом приликом да је циљ министарства да ове особе остану на својим радним местима и да се повећа запошљавање високо образовних Рома.

Надамо се да ће се наставити и у будућности успешна сарадња са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог Републике Србије и Немачком агенцијом за сарадњу GIZ.

Related Images:

Подели са другима: Facebook Twitter