Почетак » Актуелно » О Граду
 

Реновирана Хитна помоћ

Акција под називом „Хитна хитној“, која је почела крајем прошле године, дала веома добре резултате па су свечано отворене детаљно реновиране и савремено опремљене просторије Хитне помоћи која функционише у оквиру Дома здравља Пожаревац. Вредност ове инвестиције износи 8 милиона динара.

Директор Дома здравља др. Љубиша Јовановић истиче да је ово добар пример сарадње локалне самоуправе, привредних субјеката, појединаца и Дома здравља. Он је навео све што је урађено и побројао бројне набављене медицинске уређаје и део возног парка па сада задовољава све критеријуме савремене хитне помоћи.

Начелник службе Хитне помоћи др. Љубиша Грујић захвалио је у своје име и испред колега који раде у овој служби свима који су помогли да акција буде успешно реализована и створени услови за нормално функционисање пожаревачке Хитне помоћи.

Говорећи о значају ургентне медицине у савременим условима живота, градоначелник Пожаревца Миодраг Милосављевић је констатовао да је „хитној заиста била неопходна хитна“ јер овде годинама ништа није рађено нити улагано. Он је навео да се на овоме неће стати и најавио комплетно уређење Дечјег диспанзера и Саветовалишта изражавајући очекивање да ће, након стварања свих услова уз марљив рад едукованих кадрова, Дом здравља у Пожаревцу бити сврстан међу најуспешније у Србији.

Подели са другима: Facebook Twitter