Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Rešavanje socijalnih problema u ovoj godini

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i boračka pitanja, Laslo Čikoš, posetio je Centar za socijalni rad u Požarevcu. Sa gradonačelnikom Miomirom Ilićem i Branislavom Popovićem, direktorom Centra za socijalni rad, razgovarao je o aktuelnoj socijalnoj politici, trenutnoj problematici i mogućim rešenjima.

Socialni_problemi_1

Predstavnici resornog ministarstva su do decembra 2014. obišli 11 okruga u Srbiji i 66 centara za socijalni rad. Obilaske ovih dana nastavljaju, jer, kako kažu, veoma je teško proceniti šta je u jednoj mikro regiji problem – maloletnička delikvencija ili jednostojeći objekat za smeštaj starih i iznemoglih, natalitet ili starenje stanovništva, rekao je Laslo Čikoš i dodao da je u prošloj godini bilo više novorođenčadi nego prethodnih godina.

Branislav Popović, direktor Centra za socijalni rad rekao je da je u socijalnoj zaštiti mnogo toga urađeno u poslednje dve godine. Nedostajući kadrovi u centru za socijalni rad su trenutno veliki problem. Nekoliko radnika otišlo je u penziju i njihova mesta su nepopunjena.

Gradonačelnik Miomir Ilić rekao je da je u ovoj godini lokalna samouprava izdvojila više novca za socijalna davanja i da zajedno sa Centrom za socijalni rad nastoji da reši brojna pitanja u ovoj oblasti. On je dodao da postoji mogućnost otvaranja gerontološkog centra u Požarevcu, ukoliko se sa Vojskom  Srbije postigne dogovor o preuzimanju kasarne Sopot u kojoj bi mogli biti i novi smeštajni kapaciteti za vrtić.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter