Почетак » Актуелно » О Граду
 

Сајам туризма у Новом Саду

Запажен наступ Туристичке организације Пожаревац

Туристичка организација Пожаревац заслужила је два признања на 45. Међународном сајму туризма у Новом Саду – Велику златну медаљу за пружање туристичких услуга и награду за дизајн. Традиционални Сајам туризма у Новом Саду било је изузетна прилика да се представе туристички потенцијали града Пожаревца и околине Војвођанима као и бројним посетиоцима из других крајева Србије и иностранства. Пожаревачки штанд посетили су и функционери Града.

 

Такође, ово је била права шанса да се широкој јавности представе Љубичевске коњичке игре које наредне године прослављају 50 рођендан. Веома посећен штанд Туристичке организације Пожареваца и награде добијене за добар дизајн пропагадног и пратећег материјала доказ су туристичких потенцијала Пожаревца и околине и њихове искоришћености. Учеснике сајма прошлог петка посетили су градоначелник Миомир Илић и председник Скупштине града Жарко Пивац, са сарадницима. – Ово је лепа прилика да прикажемо оно што имамо у туризму. Сматрам да је овакав вид презентације нашег града користан, трудићемо се да сваке године проширујемо туристичке садржаје. Ово је и прилика да обавестимо грађане Србије да смо већ кренули са припремама наредних Љубичевских коњичких игара, које ће следеће године прославити 50 година постојања. И не само да их обавестим, већ и да их позовем да нам буду гости. Што се овогодишњег Сајма тиче сматрам да је богат садржајима, велики је број излагача из земље и иностранства и евидентно је да је ово лепа прилика за промоцију туристичке понуде не само нашег краја, него читаве Србије, рекао је градоначелник Илић на штанду Туристичке организације Пожаревац.

Туристичка организација Града Пожаревца по четрнаести пут се појављује на Међународном новосадском сајму туризма који обухвата више сајамских манифестација. Ове године је запажен велики број излагача којих је било из готово свих земаља региона. Своје штандове имале су туристичке организације из Србије, Републике Српске, Црне Горе, Словеније, Хрватске… – Нама је Новосадски сајам посебно интересантан јер рачунамо на посетиоце из овог дела земље. Желимо да искористимо прилику да се што боље позиционирамо на овом потенцијалном тржишту. Овде постоји традиција и култура које нагињу ка неким нашим културолошким и традиционалним обичајима. Они, рецимо, посебно поштују коњарство и коњички спорт, што је нама веома важно, због Ергеле „Љубичево“ па самим тим и Љубичевских коњичких игара. Деценијама уназад Војвођани су радо виђени гости на нашим манифестацијама. Туристичка организација града и даље рачуна на госте са ових простора и Новосадски сајам туризма је управо права прилика да им покажемо шта имамо, каже директор туристичке организације Пожаревца, Дејан Савић. Као и предходних година, Туристичка организација Пожаревца не враћа се празних руку са Сајма. Додељене су јој две награде, реч је о великој златној медаљи запружање услуга у области туризма и признању за добар дизајн. Конкретно, Златну медаљу завредео је рад Туристичко – информативног центра који послује у оквиру Туристичке организације од 2009. године. Нагрда је уручена у Народном позоришту Новог Сада. – Награду смо освојили захваљујући сувенирској поставци, великом избору различитих сувенира, попуњености асортимана, нивоу услуга и квалитетном информацијом које пружамо гостима, објашњава Савић. Признање за добар дизајн се традиционално додељује за дизајнерска решења одређених промотивних материјала, предмета и активности. – Ове године смо награђени за одевне предмете којима промовишемо нашу најзначајнију манифестацију – Љубичевске коњичке игре и то конкретно за кошуљу коју смо израдили као поклон гостима, напомиње Савић.

Општи утисак са Сајма је да је ове године посета била већа него раније па је и на штанду Пожаревца забележен већи број посетилаца него предходних година. Поред Пожаревљана, на Сајму су своје туристичке понуде, ове године проширене садржајима сеоског туризма, промовисале и туристичке организације Велико Градиште, Голубац и Мало Црниће. Били су запажени и штандови организација из области хортицултуре и заштите животне средине попут костолачког Привредног друштва “Рекултивација и озелењавање” и ПД “ТЕ – КО Костолац”. Традиционално у хали резервисаној за промоцију лова и риболова, широком лепезом реквизита и ловачке опреме, представило се пожаревачко Приватно предузеће “Гроф”.

Подели са другима: Facebook Twitter