Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Sajam turizma u Novom Sadu

Zapažen nastup Turističke organizacije Požarevac

Turistička organizacija Požarevac zaslužila je dva priznanja na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu – Veliku zlatnu medalju za pružanje turističkih usluga i nagradu za dizajn. Tradicionalni Sajam turizma u Novom Sadu bilo je izuzetna prilika da se predstave turistički potencijali grada Požarevca i okoline Vojvođanima kao i brojnim posetiocima iz drugih krajeva Srbije i inostranstva. Požarevački štand posetili su i funkcioneri Grada.

 

Takođe, ovo je bila prava šansa da se širokoj javnosti predstave Ljubičevske konjičke igre koje naredne godine proslavljaju 50 rođendan. Veoma posećen štand Turističke organizacije Požarevaca i nagrade dobijene za dobar dizajn propagadnog i pratećeg materijala dokaz su turističkih potencijala Požarevca i okoline i njihove iskorišćenosti. Učesnike sajma prošlog petka posetili su gradonačelnik Miomir Ilić i predsednik Skupštine grada Žarko Pivac, sa saradnicima. – Ovo je lepa prilika da prikažemo ono što imamo u turizmu. Smatram da je ovakav vid prezentacije našeg grada koristan, trudićemo se da svake godine proširujemo turističke sadržaje. Ovo je i prilika da obavestimo građane Srbije da smo već krenuli sa pripremama narednih Ljubičevskih konjičkih igara, koje će sledeće godine proslaviti 50 godina postojanja. I ne samo da ih obavestim, već i da ih pozovem da nam budu gosti. Što se ovogodišnjeg Sajma tiče smatram da je bogat sadržajima, veliki je broj izlagača iz zemlje i inostranstva i evidentno je da je ovo lepa prilika za promociju turističke ponude ne samo našeg kraja, nego čitave Srbije, rekao je gradonačelnik Ilić na štandu Turističke organizacije Požarevac.

Turistička organizacija Grada Požarevca po četrnaesti put se pojavljuje na Međunarodnom novosadskom sajmu turizma koji obuhvata više sajamskih manifestacija. Ove godine je zapažen veliki broj izlagača kojih je bilo iz gotovo svih zemalja regiona. Svoje štandove imale su turističke organizacije iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske… – Nama je Novosadski sajam posebno interesantan jer računamo na posetioce iz ovog dela zemlje. Želimo da iskoristimo priliku da se što bolje pozicioniramo na ovom potencijalnom tržištu. Ovde postoji tradicija i kultura koje naginju ka nekim našim kulturološkim i tradicionalnim običajima. Oni, recimo, posebno poštuju konjarstvo i konjički sport, što je nama veoma važno, zbog Ergele „Ljubičevo“ pa samim tim i Ljubičevskih konjičkih igara. Decenijama unazad Vojvođani su rado viđeni gosti na našim manifestacijama. Turistička organizacija grada i dalje računa na goste sa ovih prostora i Novosadski sajam turizma je upravo prava prilika da im pokažemo šta imamo, kaže direktor turističke organizacije Požarevca, Dejan Savić. Kao i predhodnih godina, Turistička organizacija Požarevca ne vraća se praznih ruku sa Sajma. Dodeljene su joj dve nagrade, reč je o velikoj zlatnoj medalji zapružanje usluga u oblasti turizma i priznanju za dobar dizajn. Konkretno, Zlatnu medalju zavredeo je rad Turističko – informativnog centra koji posluje u okviru Turističke organizacije od 2009. godine. Nagrda je uručena u Narodnom pozorištu Novog Sada. – Nagradu smo osvojili zahvaljujući suvenirskoj postavci, velikom izboru različitih suvenira, popunjenosti asortimana, nivou usluga i kvalitetnom informacijom koje pružamo gostima, objašnjava Savić. Priznanje za dobar dizajn se tradicionalno dodeljuje za dizajnerska rešenja određenih promotivnih materijala, predmeta i aktivnosti. – Ove godine smo nagrađeni za odevne predmete kojima promovišemo našu najznačajniju manifestaciju – Ljubičevske konjičke igre i to konkretno za košulju koju smo izradili kao poklon gostima, napominje Savić.

Opšti utisak sa Sajma je da je ove godine poseta bila veća nego ranije pa je i na štandu Požarevca zabeležen veći broj posetilaca nego predhodnih godina. Pored Požarevljana, na Sajmu su svoje turističke ponude, ove godine proširene sadržajima seoskog turizma, promovisale i turističke organizacije Veliko Gradište, Golubac i Malo Crniće. Bili su zapaženi i štandovi organizacija iz oblasti horticulture i zaštite životne sredine poput kostolačkog Privrednog društva “Rekultivacija i ozelenjavanje” i PD “TE – KO Kostolac”. Tradicionalno u hali rezervisanoj za promociju lova i ribolova, širokom lepezom rekvizita i lovačke opreme, predstavilo se požarevačko Privatno preduzeće “Grof”.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter