Почетак » Обавештења
 

САОПШТЕЊА ЗА ЈАВНОСТ

Градска изборна комисија у Пожаревцу: Сутра почиње штампање гласачких листића

Штампање гласачких листића за гласање на изборима за одборнике Скупштине града Пожаревца расписаним за 2. јун 2024. године почиње сутра, 23. маја у 9,00 часова у штампарији Службеног гласника, саопштио је председник Градске изборне комисје Бојан Живковић.

Гласачки листићи штампаће се на А4 формату, на папиру розе боје, заштићеним воденим жигом по целој површини.

Председник Градске изборне комисије Бојан Живковић је нагласио да ће бити одштампано 68.273 гласачких листића, што одговара укупном броју бирача у Пожаревцу, на дан 17. мај 2024. године.  

Он је на седници Градске изборне комисије у Пожаревцу позвао све чланове, стране и домаће посматраче, као и медије да присуствују почетку штампања листића у штампарији Службеног гласника (Лазаревачки друм 13-15), и нагласио да ће посебно бити обевештени и подносиоци изборних листа.

Градска изборна комисија у Пожаревцу је претходно донела Одлуку о објављивању укупног броја бирача у Пожаревцу, Одлуку о утврђивању изгледа и боје гласачког листића и контролног листа за проверу исправности гласачке кутије на изборима за одборнике Скупштине Града Пожаревца, расписаним за 2. јун 2024. године, Решење о утврђивању броја гласачких листића за гласање на изборима за одборнике Скупштине Града Пожаревца, расписаним за 2. јун 2024. године, као и Одлуку о садржају, облику и изгледу гласачког листића и контролног листа за проверу исправности гласачке кутије на изборима за одборнике Скупштине града Пожаревца, расписаним за 2. јун 2024. године.

У Пожаревцу, дана 22. маја 2024. године