Почетак » Актуелно » Обавештења » О Граду » Сервисне информације
 

САОПШТЕЊЕ – ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ПОЖАРЕВЦА

Штаб за ванредне ситуације Града Пожаревца још једном опомиње управнике зграда и станаре да помогну, старијим комшијама који су преко 65 година старости и онима који су у изолацији, да избаце смеће из зграде. У супротном примењиваће се законске мере. Контролу ће од сутрашњег дана вршити Комунална полиција.

Апелујемо да се грађани старији од 65 година старости и лица којима је одређена самоизолација, решењем надлежних органа, да се придржавају наредбе. Не придржавањем наредби омогућује се ширење заразне болести.

Обавештавамо грађане да је почело одржавање хигијене на улицама водом и хлором, као и да се спроводе појачане мере хигијене на пијацама.

На територији града Пожаревца тренутно има 300 лица која се налазе под надзором по основу решења санитарне инспекције. То су лица која су дошла из иностранства са подручја која су захваћена вирусом корона. За сада на територији града Пожаревца нема особа за које је потврђено да су заражени вирусом COVID – 19.

Град Пожаревац у овом тренутку има 120 волонтера који по захтевима старијих грађана допремају храну, лекове и друге намирнице. Бројеви телефона путем којих старији грађани могу да се обрате за ову врсту помоћи су следећи:

  • за територију Града Пожаревца: 061/1738169; 061/1705907 и 061/6571451
  • за територију Градске општине Костолац: 061/1738185

Штаб за ванредне ситуације Града Пожаревца предузео је све потребне превентивне мере за спречавање ширења заразе. Још једном позивамо све грађане да избегну окупљање на јавним местима, као и да одржавају прописано међусобно растојање од 2 метара.

Такође, сви запослени којима је одређено решење да обављају своје радне задатке од куће, да се придржавају решења и не излазе и тиме стварају велике гужве и ризик за ширење заразе, обзиром да је ова мера предузета управо због тога, да се сведе на минимум ширење заразе на тим радним местима.

Позивамо још једном све привредне субјекте и установе да редовно врше дезинфекцију возила, посебно гума, како је наложено од стране Штаба за ванредне ситуације.

Апелујемо на разумевање и пружање подршке напорима лекара, медицинског особља, Болнице, Дома здравља и Завода за јавно здравље јер су они прва линија одбране од ширења вируса.

Подели са другима: Facebook Twitter