Početak » Aktuelno » Obaveštenja » O Gradu » Servisne informacije
 

SAOPŠTENjE – ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA POŽAREVCA

Štab za vanredne situacije Grada Požarevca još jednom opominje upravnike zgrada i stanare da pomognu, starijim komšijama koji su preko 65 godina starosti i onima koji su u izolaciji, da izbace smeće iz zgrade. U suprotnom primenjivaće se zakonske mere. Kontrolu će od sutrašnjeg dana vršiti Komunalna policija.

Apelujemo da se građani stariji od 65 godina starosti i lica kojima je određena samoizolacija, rešenjem nadležnih organa, da se pridržavaju naredbe. Ne pridržavanjem naredbi omogućuje se širenje zarazne bolesti.

Obaveštavamo građane da je počelo održavanje higijene na ulicama vodom i hlorom, kao i da se sprovode pojačane mere higijene na pijacama.

Na teritoriji grada Požarevca trenutno ima 300 lica koja se nalaze pod nadzorom po osnovu rešenja sanitarne inspekcije. To su lica koja su došla iz inostranstva sa područja koja su zahvaćena virusom korona. Za sada na teritoriji grada Požarevca nema osoba za koje je potvrđeno da su zaraženi virusom COVID – 19.

Grad Požarevac u ovom trenutku ima 120 volontera koji po zahtevima starijih građana dopremaju hranu, lekove i druge namirnice. Brojevi telefona putem kojih stariji građani mogu da se obrate za ovu vrstu pomoći su sledeći:

  • za teritoriju Grada Požarevca: 061/1738169; 061/1705907 i 061/6571451
  • za teritoriju Gradske opštine Kostolac: 061/1738185

Štab za vanredne situacije Grada Požarevca preduzeo je sve potrebne preventivne mere za sprečavanje širenja zaraze. Još jednom pozivamo sve građane da izbegnu okupljanje na javnim mestima, kao i da održavaju propisano međusobno rastojanje od 2 metara.

Takođe, svi zaposleni kojima je određeno rešenje da obavljaju svoje radne zadatke od kuće, da se pridržavaju rešenja i ne izlaze i time stvaraju velike gužve i rizik za širenje zaraze, obzirom da je ova mera preduzeta upravo zbog toga, da se svede na minimum širenje zaraze na tim radnim mestima.

Pozivamo još jednom sve privredne subjekte i ustanove da redovno vrše dezinfekciju vozila, posebno guma, kako je naloženo od strane Štaba za vanredne situacije.

Apelujemo na razumevanje i pružanje podrške naporima lekara, medicinskog osoblja, Bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje jer su oni prva linija odbrane od širenja virusa.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter