Početak » Aktuelno » Obaveštenja
 

Saopštenje Štaba za vanredne situacije Grada Požarevca

Na vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije donet je sledeći zaključak:

U cilju blagovremenih priprema i preduzimanja preventivnih i operativnih mera kojim se sprečavaju ili ublažavaju posledica obilnih padavina:

Preporučuje se da JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac izvrši čišćenje svih kritičnih slivnih mesta u gradu i Kostolcu, u slivu Varoškog brda i najnižih delova grada. Preporučuje se JKP „Komunalne službe“ da budu u pripravnosti, JP “Toplifikacija” takođe da obrati pažnju na svoje objekte i JP „Parking servis“ da obrati pažnju na puteve, u domenu svoje nadležnosti. U narednom periodu u slučaju potrebe stave u pripravnost nadležne službe svojih preduzeća koje su osposobljene za reagovanje u ovakvim situacijama, jer postoji mogućnost njihovog angažovanja.

Podsećaju se pravna lica, vlasnici radnji, zakupci da kontinuirano održavaju higijenu ispred svojih lokala bez obzira što nije radni dan. Pozivaju se upravnici stambenih zajednica da u dogovoru sa stanarima preduzmu zakonske mere za održavanje objekata. Upućuje se apel investitorima da dodatno obezbede svoja gradilišta.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter