Početak » Aktuelno » Obaveštenja
 

Saopštenje za javnost – Gradski Štab za vanredne situacije

Na osnovu člana 34. Zakona o vanrednim situacijama («Službeni glasnik Republike Srbije» broj 111/2009, 92/2011 i 93/2012),  i člana 17. Uredbe o sastavu i načinu rada štabova za vanredne situacije, Gradski Štab za vanredne situacije na teritoriji grada Požarevca navanrednoj sednici održanoj dana 16.10.2018. godine sa početkom u 23:00 časa, povodom neposredne opasnosti od širenja požara na vodoizvorištu Ključ, usled požara koji je goreo u neposrednoj blizini, održao je sednicu na kojoj je doneo sledeći: 

ZAKLjUČAK 

Koordinirane su aktivnosti na sprečavanju širenja požara na vodoizvorištu Ključ ljudstva i mehanizacije JKP „Vodovod i Kanalizacija“ sa angažovanjem drugih subjekata koji imaju mehanizaciju koja može da bude angažovana u slučaju širenja požara tokom noći u pravcu samog vodozahvata Ključ. Svi ostali subjekti na teritoriji grada da budu dosupni i u pripravnosti da pruže pomoć tokom noći ako se javi potreba za njihovim angažovanjem.

Preporučeno je nadležnim organima da ukoliko ima osnova podnesu prijave protiv nn lica zbog  izazivanja opšte opasnosti.

Štab za Vanredne situacije apeluje još jednom na građane da ne pale biljne ostatke na svojim parcelama, kako ne bi došlo do nekontrolisanih požara koji mogu izazvati veliku materijalnu štetu.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter