Почетак » Актуелно » Обавештења
 

Саопштење за јавност – Градски Штаб за ванредне ситуације

На основу члана 34. Закона о ванредним ситуацијама («Службени гласник Републике Србије» број 111/2009, 92/2011 и 93/2012),  и члана 17. Уредбе о саставу и начину рада штабова за ванредне ситуације, Градски Штаб за ванредне ситуације на територији града Пожаревца наванредној седници одржаној дана 16.10.2018. године са почетком у 23:00 часа, поводом непосредне опасности од ширења пожара на водоизворишту Кључ, услед пожара који је горео у непосредној близини, одржао је седницу на којој је донео следећи: 

ЗАКЉУЧАК 

Координиране су активности на спречавању ширења пожара на водоизворишту Кључ људства и механизације ЈКП „Водовод и Канализација“ са ангажовањем других субјеката који имају механизацију која може да буде ангажована у случају ширења пожара током ноћи у правцу самог водозахвата Кључ. Сви остали субјекти на територији града да буду досупни и у приправности да пруже помоћ током ноћи ако се јави потреба за њиховим ангажовањем.

Препоручено је надлежним органима да уколико има основа поднесу пријаве против нн лица због  изазивања опште опасности.

Штаб за Ванредне ситуације апелује још једном на грађане да не пале биљне остатке на својим парцелама, како не би дошло до неконтролисаних пожара који могу изазвати велику материјалну штету.

Подели са другима: Facebook Twitter