Početak » Aktuelno » Obaveštenja » O Gradu
 

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST – GRADSKI BAZEN

Povodom dezinformacija koje su se pojavile u javnosti,  u vezi ispravnosti vode na gradskom bazenu izdaje se saopštenje – voda u bazenu je prema svim pokazateljima i analizama koje radi Zavod za javno zdravlje Požarevac ispravna.

Ispravnost vode na bazenu proverava Zavod za javno zdravlje i sam Kulturno sportski centar na dnevnom nivou. Filteristi na bazenu svakodnevno vode dnevnik, koji sadrži podatke u vezi ispitivanja vode. Tu se nalaze podaci u vezi nivoa vode, temperature vode u nekoliko perioda u toku dana ili noći, temperatura vazduha i nivoa rezidualnog hlora (slobodnog hlora) u velikom i malom bazenu, ova merenja se vrše svakog sata i hlora ima koliko i u gradskom vodovodu. Svakog dana se veća količina vode menja kako bi sve vrednosti (PH, nitrati i nitriti) bili u dozvoljenim vrednostima.

Zavod za javno zdravlje jednom nedeljno uzima uzorke vode na kontrolu i do sada sve analize su bile dobre. ZZJZ kontroliše sve vrednosti kao i KSC ali rade i dodatne analize koliko ima kiseonika u vodi, bakterija i patogenih klica.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter