Почетак » Актуелно » Обавештења » О Граду
 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ – ГРАДСКИ БАЗЕН

Поводом дезинформација које су се појавиле у јавности,  у вези исправности воде на градском базену издаје се саопштење – вода у базену је према свим показатељима и анализама које ради Завод за јавно здравље Пожаревац исправна.

Исправност воде на базену проверава Завод за јавно здравље и сам Културно спортски центар на дневном нивоу. Филтеристи на базену свакодневно воде дневник, који садржи податке у вези испитивања воде. Ту се налазе подаци у вези нивоа воде, температуре воде у неколико периода у току дана или ноћи, температура ваздуха и нивоа резидуалног хлора (слободног хлора) у великом и малом базену, ова мерења се врше сваког сата и хлора има колико и у градском водоводу. Сваког дана се већа количина воде мења како би све вредности (PH, nitrati i nitriti) били у дозвољеним вредностима.

Завод за јавно здравље једном недељно узима узорке воде на контролу и до сада све анализе су биле добре. ЗЗЈЗ контролише све вредности као и КСЦ али раде и додатне анализе колико има кисеоника у води, бактерија и патогених клица.

Подели са другима: Facebook Twitter