Почетак » Актуелно
 

Саопштење за јавност – Обраћање градоначелника Града Пожаревца

Град Пожаревац и све грађане изненадила је вест коју су пренели поједини медији у којој се каже да oсобље једног угоститељског објекта није хтело да услужи униформисана војна лица, уз образложење да нису добродошла.

Очекујемо да надлежни органи утврде шта се заиста догодило, и да сходно чињеничном стању предузму одговарајуће мере из своје надлежности. Као градоначелник у сталном сам контакту са Министром одбране Републике Србије. Сагласни смо у томе да не сме бити ни једног облика дискриминације  како у граду Пожаревцу тако и у земљи, а посебно према Војсци која је наша светиња.

Пожаревац је познат као град који је увек имао изузетне односе са својом војском. Доказ томе је да је током два века војне традиције у Пожаревцу у њему настала Прва гардијска бригада, већ десет година постоји Центар за обуку копнене војске, и један смо од малобројних градова у Србији у којима се обучавају професионални војници. Одзив грађана Пожаревца на последњој војној вежби био је највећи у Србији – 98%. Локална самоуправа има одличну сарадњу са Центром за обуку копнене војске.

Још једанпут понављам да свима у Пожаревцу је у највећем интересу да надлежни органи испитају случај, утврде истину и предузму одговарајуће мере. 

Подели са другима: Facebook Twitter