Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Šareni karneval razgalio građane

Ulicama Požarevca održan je 7. Međunarodni požarevački karneval na kome je nastpilo 25 karnevalskih grupa, od toga tri iz inostranstva: Makedonije, Turske i Bugarske. Šarena karnevalska povorka kretala se od Osnovne škole “Kralj Aleksandar Prvi” do gradskog Trga predvođena čelnim ljudima grada Požarevca i Evropske federacije karnevalskih gradova. Prisutne je najpre pozdravio gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić, a potom pedao ključ grada Josipu Silovu, potpredsedniku Evropske federacije karnevalskih gradova jer je  osnivač i predsednik ove federacije, Henri Van Der Kron,  iz zdravstvenih razloga bio sprečen da  prisustvuje karnevalu.

Jedna od najatraktivnijih grupa

Jedna od najatraktivnijih grupa

Karneval je proglasila otvorenim direktorka Turističke organizacije Požarevac Davorka Mitrović, a potom je krenula prava zabava.Prvo su nastupili najmađi učesnici karnevala, predškolci iz PU “Ljubica Vrebalov”, a potom su se smenjivale grupe učenika iz gotovo svih osnovnih škola iz Požarevca.

Početak defilea

Početak defilea

Inače, od osnivanja karnevala do danas, na ovogodišnjem karnevalu učestvovalo je najviše dece iz našeg grada, što i jeste bio cilj organizatora. Iako je bilo najavljeno učešće oko 30 karnevalskih grupa, nastupilo je 25, od toga tri iz inostranstva: Makedonije, Turske i Bugarske.Karneval, kao i sve druge manifestacije, ne bio postojao bez publike, te je značajno spomenuti da se veliki broj građana okupio na Trgu Oslobođenja i aplauzom podržao učesnike.

Nakon karnevala usledio je koncert Baletskog studija “Amadeus” a veče je završenom vatrometom.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter