Почетак » Актуелно » О Граду
 

Шарени карневал разгалио грађане

Улицама Пожаревца одржан је 7. Међународни пожаревачки карневал на коме је настпило 25 карневалских група, од тога три из иностранства: Македоније, Турске и Бугарске. Шарена карневалска поворка кретала се од Основне школе “Краљ Александар Први” до градског Трга предвођена челним људима града Пожаревца и Европске федерације карневалских градова. Присутне је најпре поздравио градоначелник Пожаревца Миомир Илић, а потом педао кључ града Јосипу Силову, потпредседнику Европске федерације карневалских градова јер је  оснивач и председник ове федерације, Хенри Ван Дер Крон,  из здравствених разлога био спречен да  присуствује карневалу.

Једна од најатрактивнијих група

Једна од најатрактивнијих група

Карневал је прогласила отвореним директорка Туристичке организације Пожаревац Даворка Митровић, а потом је кренула права забава.Прво су наступили најмађи учесници карневала, предшколци из ПУ “Љубица Вребалов”, а потом су се смењивале групе ученика из готово свих основних школа из Пожаревца.

Почетак дефилеа

Почетак дефилеа

Иначе, од оснивања карневала до данас, на овогодишњем карневалу учествовало је највише деце из нашег града, што и јесте био циљ организатора. Иако је било најављено учешће око 30 карневалских група, наступило је 25, од тога три из иностранства: Македоније, Турске и Бугарске.Карневал, као и све друге манифестације, не био постојао без публике, те је значајно споменути да се велики број грађана окупио на Тргу Ослобођења и аплаузом подржао учеснике.

Након карневала уследио је концерт Балетског студија “Амадеус” а вече је завршеном ватрометом.

Подели са другима: Facebook Twitter