Почетак » Актуелно » О Граду
 

Саша Торлаковић проглашен за најбољег глумца 23. Глумачких свечаности „Миливоје Живановић“

Стручни жири, који је радио у саставу: Мира Бањац, Ана Софреновић и др Мирослав Мики Радоњић донео је једногласну одлуку да за најбољег глумца овогодишњег фестивала прогласи Сашу Торлаковића, који је тумачио лик Агатона у “Ожалошћеној породици” Народног позоришта из Београда.

У образложењу жирија стоји: “….Саша Торлаковић је убедљивим глумачким средствима отелотворио и оживео један од најупечатљивијих ликова српске драмске књижевности. Његов Агатон плени еруптивном енергијом, неодољивом сценском харизмом, одмереним гестом и мимиком, изразитом психолошко-менталитетском карактеризацијом и дискретном, али урнебесно смешном комичношћу. Однос са партнерима, суверено овладавање сценским простором, као и прецизна, интелигентна и ненаметљива игра и када је, истина ретко, у “другом плану”, само су неки од најважнијих разлога за овакву одлуку стручног жирија”.

Статуету Миливоја Живановића овогодишњем лауреату предао је градоначелник Пожаревца Бане Спасовић.

Поклон Комерцијалне банке и Центра за културу Пожаревац Саши Торлаковићу уручила г-ђа Данијела Костић-Тодић.

Након проглашења победника г-ђа Мира Бањац је симболично је вратила кључ Града Пожаревца градоначелнику Банету Спасовићу који је, затим рекао:

“Дошло је време да се спусти завеса на још једне глумачке свечаности посвећених нашем Миливоју Живановићу. Из дана у дан имали смо прилике да уживамо у глумачким величинама, позоришној игри и врсним познаваоцима театра, како на самој сцени, тако и у жирију. Њихово присуство нас оплемењује и подсећа како је лепо на сат, два заборавити на свакодневне бриге и притом се забавити и нешто научити. Оно што смо ми за ове 23 године научили је да је овај израз уметности и забаве безвремен, да ће вечно трајати и да га ништа не може заменити. Осећај узбуђења када дођете у позориште и тамо гледате живе људе испред себе који тумаче неке друге ликове јесте онај осећај који је и малог Миливоја Живановића привукао његовим чарима. Свима нама у овој сали, његовим суграђанима али и његовим колегама сигурно је драго што је тај мали дечак гледајући представу у Пожаревцу пожелео не само да буде гледалац већ и актер на сцени. Данас ми, честитајући глумцу фестивала, славимо и остале његове колеге који су дефиловали овом сценом од петка. Кажемо свима једно велико хвала које, уз аплауз, овим градом одзвања још од прве путујуће представе која је у њему приказана.“

Затим је градоначелник прогласио глумачке свечаности затвореним.

Подели са другима: Facebook Twitter