Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Sednice Skupštine grada Požarevca

Imenovani novi direktori

Usled hitnosti donošenja odluka, u relativno kratkom roku održane su dve sednice Skupštine grada Požarevca, kojima je predsedavao Bane Spasović, a najveću pažnju javnosti izazvala su imenovanja novih direktora pojedinih javnih preduzeća. Prethodnu sednicu obeležilo je žestoko polemisanje o izveštajima četiri javna preduzeća i ustanova: Direkcije, „Ljubičeva“, Turističke organizacije i Doma zdravlja, a centar dešavanja bila su i razrešenja i imenovanja novih članova Gradskog veća.

Sa sednice Skupštine grada

Sa sednice Skupštine grada

Na drugoj sednici, u centru pažnje je bilo razrešenje i imenovanje v. d. direktora Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju Grada Požarevca“. Naime, Gradsko veće je prihvatilo ostavku Slavka Živkovića, dosadašnjeg direktora i na njegovo mesto postavila Mitra Karadžića. Oko ove tačke dnevnog reda dosta se polemisalo. Zamenica Odborničke grupe Socijal demokratske partije Zvezdana Vučković, kako kaže, ne pamti da se ikada toliko raspravljalo o razrešenju i imenovanju nekog direktora, posebno kada se zna da je Živković sam podneo ostavku na ovo mesto. Šefovi i predstavnici odborničkih grupa Srpske radikalne stranke, Liberalno demokratske partije i Demokratske stranke Dragan Stojadinović, Dragan Radosavljević i Zlatko Miladinović, upitali su predsedavajućeg Baneta Spasovića, šta je sa direktorima ostalih ustanova i preduzeća, čiji izveštaji na prošloj sednici Skupštine nisu usvojeni, kao i sa njihovim nadzornim odborima. Njih je interesovalo da li će i oni biti razrešeni dužnosti ili će podneti ostavke, upitali su predstavnici opozicije.

Sa sednice Skupštine grada

Sa sednice Skupštine grada

Obrazlažući ovu temu, predsednik Skupštine Bane Spasović je rekao da je Gradsko veće predložilo da se izveštaj Direkcije na prethodnoj sednici ne usvoji. O tome se glasalo u domu lokalnog parlamenta i većina odbornika je predlog izvršne vlasti i podržala.

-U Zakonu o javnim preduzećima se jasno navodi da, ukoliko se ne usvoji izveštaj o radu javnih preduzeća, odnosno realizacija programa ne bude usvojena, članovi nadzornih odbora mogu ali i ne moraju da budu smenjeni. Napomenuo je da to piše u Zakonu.

-Kada je reč o samom radu Direkcije, više puta sam naglasio da nisam zadovoljan postignutim rezultatima ovog javnog preduzeća. Smatram da se može dosta toga uraditi, odnosno da se može poboljšati efikasnost rada tog preduzeća, jer se ono smatra lokomotivom Grada. Ukoliko lokomotiva ne radi kako treba, onda ne funkcioniše ni grad, rekao je Spasović.

Osim Slavka Živkovića, ostavku je podnela i v. d. direktorka i glavna i odgovorna urednica JRDP „Radio Požarevac“ Dragana Deurić. Do okončanja postupka privatizacije, ove funkcije obavljaće dugogodišnji radnik pomenute medijske kuće Svetomir Mirković.

Sa sednice Skupštine grada

Sa sednice Skupštine grada

Na prošlonedeljnoj sednici Skupštine grada Požarevca ojačani su i redovi Odborničke grupe Srpske napredne stranke. Naime, Bane Spasović je obavestio lokalni parlament da će odbornici Saša Filipović i Dušanka Krstić ubuduće zastupati političku ideju naprednjaka.

Pročitana je i izjava Miće Tatalovića, odbornika u okviru Odborničke grupe koalicija Socijalističke partije Srbije – Partija ujedinjenih penzionera. On će nadalje donositi odluke kao samostalni odbornik, a ostaće u koaliciji sa delom odbornika SPS-a.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter