Почетак » Актуелно » О Граду
 

Седнице Скупштине града Пожаревца

Именовани нови директори

Услед хитности доношења одлука, у релативно кратком року одржане су две седнице Скупштине града Пожаревца, којима је председавао Бане Спасовић, а највећу пажњу јавности изазвала су именовања нових директора појединих јавних предузећа. Претходну седницу обележило је жестоко полемисање о извештајима четири јавна предузећа и установа: Дирекције, „Љубичева“, Туристичке организације и Дома здравља, а центар дешавања била су и разрешења и именовања нових чланова Градског већа.

Са седнице Скупштине града

Са седнице Скупштине града

На другој седници, у центру пажње је било разрешење и именовање в. д. директора Јавног предузећа „Дирекција за изградњу Града Пожаревца“. Наиме, Градско веће је прихватило оставку Славка Живковића, досадашњег директора и на његово место поставила Митра Караџића. Око ове тачке дневног реда доста се полемисало. Заменица Одборничке групе Социјал демократске партије Звездана Вучковић, како каже, не памти да се икада толико расправљало о разрешењу и именовању неког директора, посебно када се зна да је Живковић сам поднео оставку на ово место. Шефови и представници одборничких група Српске радикалне странке, Либерално демократске партије и Демократске странке Драган Стојадиновић, Драган Радосављевић и Златко Миладиновић, упитали су председавајућег Банета Спасовића, шта је са директорима осталих установа и предузећа, чији извештаји на прошлој седници Скупштине нису усвојени, као и са њиховим надзорним одборима. Њих је интересовало да ли ће и они бити разрешени дужности или ће поднети оставке, упитали су представници опозиције.

Са седнице Скупштине града

Са седнице Скупштине града

Образлажући ову тему, председник Скупштине Бане Спасовић је рекао да је Градско веће предложило да се извештај Дирекције на претходној седници не усвоји. О томе се гласало у дому локалног парламента и већина одборника је предлог извршне власти и подржала.

-У Закону о јавним предузећима се јасно наводи да, уколико се не усвоји извештај о раду јавних предузећа, односно реализација програма не буде усвојена, чланови надзорних одбора могу али и не морају да буду смењени. Напоменуо је да то пише у Закону.

-Када је реч о самом раду Дирекције, више пута сам нагласио да нисам задовољан постигнутим резултатима овог јавног предузећа. Сматрам да се може доста тога урадити, односно да се може побољшати ефикасност рада тог предузећа, јер се оно сматра локомотивом Града. Уколико локомотива не ради како треба, онда не функционише ни град, рекао је Спасовић.

Осим Славка Живковића, оставку је поднела и в. д. директорка и главна и одговорна уредница ЈРДП „Радио Пожаревац“ Драгана Деурић. До окончања поступка приватизације, ове функције обављаће дугогодишњи радник поменуте медијске куће Светомир Мирковић.

Са седнице Скупштине града

Са седнице Скупштине града

На прошлонедељној седници Скупштине града Пожаревца ојачани су и редови Одборничке групе Српске напредне странке. Наиме, Бане Спасовић је обавестио локални парламент да ће одборници Саша Филиповић и Душанка Крстић убудуће заступати политичку идеју напредњака.

Прочитана је и изјава Миће Таталовића, одборника у оквиру Одборничке групе коалиција Социјалистичке партије Србије – Партија уједињених пензионера. Он ће надаље доносити одлуке као самостални одборник, а остаће у коалицији са делом одборника СПС-а.

Подели са другима: Facebook Twitter