Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Skupština grada Požarevca

Na sednici Skupštine grada Požarevca izglasana je tačka dnevnog reda kojom je ugašena Direkcija za izgradnju grada Požarevca. Ovom  odlukom skupštine, direkcija prestaće da postoji 30.novembra. Od 1.decembra svi zaposleni na neodređeno vreme prelaze u gradsku upravu, kao i zaposleni na određeno vreme sa posebnom zaštitom od otkaza ugovora o radu. Ova odluka je bila uslovljena  Zakonom o javnim preduzećima i to su neke lokalne samouprave obavile u prošloj godini ili u toku ove a kako smo čuli od gradonačelnika Požarevca Baneta Spasovića iskustva iz drugih sredina su pozitivna.  On je napomenuo kako sva  imovina, prava, obaveze i poslovi direkcije od 1.decembra prelaze na Grad Požarevac i da bi gradska uprava trebalo da preuzme i vanbilansnu aktivu direkcije od 3,5 milijardi dinara. Naglasio je da će sva dokumentacija biti ispitana i izveštaj prosleđen državnim organima. A za te namene formiran je i radni tim za kontrolu sprovođenja postupka statusne promene JP Direkcija za izgradnju. Tim ima 12 članova koji je sačinjen od pomoćnika gradonačelnika, načelnice gradske uprave, načelnika odeljenja gradske uprave i članova gradskog veća. Takođe formiran je tim za kontrolu validnosti dokumentacije direkcije.

skupstina_3

Gašenje direkcije je bio i povod za treći rebalans budžeta, odnosno Odluke o izmenama Odluke o budžetu Grada Požarevca za 2016. godinu. Zato što  se on jednim delom odnosi na raspoređivanje 600 miliona dinara koji ostaju od „Direkcije”. Ova tačka je takođe izglasana a diskusija je i za nju kao i za prethodnu, utisak je, protekla u konstruktivnom tonu uz obostrano uvažavanje i razumevanje članova pozicije i opozicije.

Od ostalih važnih tačaka zasedanja izdvajamo predlog Izveštaja o izvršenju Odluke o Budžetu Grada Požarevca za period januar-septembar 2016. godine, kao i predlog Odluke o usvajanju Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter