Почетак » Актуелно » О Граду
 

Скупштина града Пожаревца усвојила ребаланс буџета

Значајна средства за инвестиције

На седници Скупштине града Пожаревца одборници су, поред осталог, донели одлуке о ребалансу буџета за 2015. годину и изменама програма пословања градских јавних предузећа и установа. Ребаланс је донео повећање средстава у износу од око 1,86 милијарди динара  што ће углавном бити усмерено на реализацију нових инвестиција у области комуналне инфраструктуре – водоводне и топлификациони мреже.

Услед одсуства председника Скуштине Банета Спасовића, председавао је заменик председника Милић Јовановић.

Skupstina_03

Одборници су донели одлуку да се одрекну дневница, а прикупљени новац биће уплаћен као помоћ оболелом ученику Основне школе „Краљ Александар И“ Браниславу Јоцићу.

За капиталне пројекте опредељује се око 1, 4 милијарди динара. Као што је и раније најављено, новац ће пре свега бити улаган у ширење топлификационе мреже, водоводне објекте – замену азбестних цевовода, кишну и фекалну канализацију, изградњу и одржавање саобраћајница. У овој години, између осталог наставља се са изградњом фекалне канализације у насељима Љубичево, Лучица, Пругово и Пољана. Фекална канализација градиће се иу насељу Забела (Дунавска и околне улице, као и преко пута КПЗ Забела). Такође, радиће се на изградњи кишне канализације у улици Пожаревачки партизански одред и свим бочним улицама са леве стране, као и изградњи кишне канализације за слив Варошко брдо (улица Хајдук Вељкова), иу улицама Невесињска и Краљевића Марка у МЗ Горња Мала. Замена азбестних цевовода у овој години предвиђена је у улицама Косте Абрашевића, Слободарској, Моше Пијаде, Виноградској, Душана Радовића, Арчибалда Рајса, као и у Карађорђевој улици у Костолцу, образложио је Саша Ваљаревић, директор ЈП „Водовод и канализација“.

Skupstina_01

Јавно предузеће “Топлификација“ је за ширење пре свега секундарне мреже добило више од 600 милиона динара, а мрежу ће ширити по плану који је већ урађен, пре свега у МЗ Горња Мала, Радна Мала и Ћириковац. У ширење мреже ово јавно предузеће уложиће, поред око 450 милиона динара опредељених из буџета, и око 200 милиона динара сопствених средстава, образложио је на седници Скупштине директор ЈП „Топлификација“ Дејан Дачић.

Преко Дирекције за изградњу града у инвестиционе програме упућује се, између осталог, 235 милиона за замену азбестних цевовода и одржавање саобраћајница. Преко ЈП “ Водовод и канализација “ за заштиту водоизворишта, замену мреже, пречишћавање отпадних вода иде 45 милиона динара. За општину Костолац и 5завршетак Топлификациони мреже издвојено је 36,5 милион динара.

Део средстава из буџета користиће и ЈКП “ Комуналне службе “ за куповину новог булдожера за одржавање градске депоније.

Одлуком одборника парцела од око 6 ара уступљена је Републици Србији за изградњу суда за прекршаје у Поречкој улици. Овај суд је тренутно смештен у згради Начелества.

Skupstina_02

Угашен је Аграрни фонд града Пожаревца, а уместо њега основан је Буџетски фонд за пољопривреду и рурални развој.

Дом здравља Пожаревац добио је око 26 милиона динара, пре свега за поправке на згради Медицине рада, набавку новог санитетског возила, израду пројекта за изградњу нове зграде Дома здравља у Костолцу.

Подели са другима: Facebook Twitter