Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Socijalno ugroženim podeljeno 40 kubnih metara drva

Za 16 porodica koji su sa spiska požarevačkog Centra za socijalni rad, podeljeno je ukupno 40 kubnih metara drva. Drva su obezbeđena nakon raščišćavanja dela kruga šećerane. Danas se počelo sa raspodelom drva po domaćinstvima na teritoriji grada Požarevca.

img_20161129_090536

Član gradskog veća Požarevca Ivan Jović zadužen za društvene delatnosti i socijalna pitanja, rekao je da je odlukom gradske vlade rešeno da se drva koja su posečena prilikom krčenja šećerane dodele socijalno ugroženim licima sa evidencije Centra za socijalni rad. Svaki građanin sa spiska je dobio po dva i po kvadratna metra drva istakao je Jović, i dodao da lokalna samouprava razmišlja i čini šta je u njenoj moći da pomogne socijalno ugrožene građane. Ovakav vid pomoći nastaviće se i u narednoj godini kada se bude raščišćavao ostatak šećerane, zaključio je Jović.

img_20161129_090447

Prema rečima Novice Živanovića savetnika predsednika Skupštine grada Požarevca, sa raščišćavanjem kruga šećerane počelo se 8.avgustva preko javnih radova i na ovom poslu je bilo angažovano 23 radnika sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, ovogodišnji ugovor ističe za nekoliko dana ali se nada da će sledeće godine biti angažovano još radnika na uređenju šećerane. Do sada je očišćeno oko 60 odsto površine na prostoru šećerane a naredne godine taj posao bi trebao da se završi u celosti. Živanović je još dodao da je pred radnicima bio obiman posao da je drveće bilo visoko i po 5 do 6 metara i da je bilo problema oko pronalaženja radnika koji su obučeni za rad sa motornim testerama ali da je i to rešeno. On se ovom prilikom zahvalio radnicima na angažovanju i završavanju ovog velikog posla. U ovoj godini za angažovanje radnika je iz budžeta bilo izdvojeno 3 miliona dinara a Živanović očekuje da će naredne godine biti izdvojeno bar duplo više sredstava, i da će moći da se angažuju nezaposlena lica sa srednjom stručnom spremom zato što je ove godine ta mogućnost bila samo za nekvalifikovanu radnike.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter