Почетак » Актуелно » О Граду
 

Социјално угроженим подељено 40 кубних метара дрва

За 16 породица који су са списка пожаревачког Центра за социјални рад, подељено је укупно 40 кубних метара дрва. Дрва су обезбеђена након рашчишћавања дела круга шећеране. Данас се почело са расподелом дрва по домаћинствима на територији града Пожаревца.

img_20161129_090536

Члан градског већа Пожаревца Иван Јовић задужен за друштвене делатности и социјална питања, рекао је да је одлуком градске владе решено да се дрва која су посечена приликом крчења шећеране доделе социјално угроженим лицима са евиденције Центра за социјални рад. Сваки грађанин са списка је добио по два и по квадратна метра дрва истакао је Јовић, и додао да локална самоуправа размишља и чини шта је у њеној моћи да помогне социјално угрожене грађане. Овакав вид помоћи наставиће се и у наредној години када се буде рашчишћавао остатак шећеране, закључио је Јовић.

img_20161129_090447

Према речима Новице Живановића саветника председника Скупштине града Пожаревца, са рашчишћавањем круга шећеране почело се 8.августва преко јавних радова и на овом послу је било ангажовано 23 радника са евиденције Националне службе за запошљавање, овогодишњи уговор истиче за неколико дана али се нада да ће следеће године бити ангажовано још радника на уређењу шећеране. До сада је очишћено око 60 одсто површине на простору шећеране а наредне године тај посао би требао да се заврши у целости. Живановић је још додао да је пред радницима био обиман посао да је дрвеће било високо и по 5 до 6 метара и да је било проблема око проналажења радника који су обучени за рад са моторним тестерама али да је и то решено. Он се овом приликом захвалио радницима на ангажовању и завршавању овог великог посла. У овој години за ангажовање радника је из буџета било издвојено 3 милиона динара а Живановић очекује да ће наредне године бити издвојено бар дупло више средстава, и да ће моћи да се ангажују незапослена лица са средњом стручном спремом зато што је ове године та могућност била само за неквалификовану раднике.

Подели са другима: Facebook Twitter