Почетак » Актуелно » О Граду
 

Спасовић честитао Стјепановићу сребро

Поводом успеха на првенству Европе у пливању у Лондону

Најбољи српски пливач Велимир Стјепановић, који је својевремено проглашен и Почасним витезом Љубичевских коњичких игара, освојио је сребрну медаљу на првенству Европе у Лондону у трци на 200 метара слободним стилом а честиткама се придружио и будући градоначелник Пожаревца Бане Спасовић.

Приликом уручења уручења витешких знамења

Приликом уручења витешких знамења

Стјепановић, који је бранио злато у истој дисциплини, трку је завршио временом 1:46.26, што је било за 16 стотинки слабије од првопласираног Холанђанина Себастијана Фершурена. Стјепановић је донео Србији прву медаљу на овогодишњем такмичењу у Лондону.

Стјепановић је изјавио да није задовољан освајањем сребрне медаље на Европском првенству у Лондону у дисциплини 200 метара слободним стилом.

-Дао сам све од себе. Али, ово није био мој дан, нити моја трка. Нисам задовољан са сребром, зато што знам да сам могао боље да отпливам. Мени је у овом тренутку време било значаније него медаља. Али, боље је да сам сада погрешио него у Рију. Са друге стране, морам да будем поносан јер није мала ствар освојити друго место у Европи. Одличје посвећујем својој породици и свим навијачима у Србији који су ме подржавали”, изјавио је Стјепановић.

Српски пливач, који је бранио злато из Берлина освојено пре две године, водио је до самог финиша када га је престигао Холанђанин Себастијан Вершурен.

-Себастијан је у топ форми, и честитам му на победи. Заслужио ју је. Што се мене тиче, завршница је била јако лоша. Пар ствари сам слабо урадио, као што су били окрет на самом крају и последњих 10 метара трке. То у Рију не сме да се догоди. Сутра на 100 метара идем без оптерећења. Опет, главни циљ је да уђем у полуфинале, а онда и у финале. Корак по корак”, закључио је Стјепановић.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је Стјепановићу сребрну медаљу освојену на Европском првенству у Лондону на 200 метара слободно.

„Ово европско сребро је, сигуран сам, за Вељу загревање на путу ка олимпијској медаљи. Сјајан успех и подстрек и за Вељу и за његов тим на коме им честитам! Свака част Вељо!“, наводи се у честитки министра Удовичића.

Победу Стјепановића је на свом “twitter” налогу честитао још увек актуелни председник Скупштине града Пожаревца, који ће од понедељка постатати градоначелник, Бане Спасовић, написавши на свом “twitter” налогу да је ‪#‎Пожаревац навијао за Стјепановића, нашег Почасног витеза ‪#‎ЉКИ.

Подели са другима: Facebook Twitter