Početak » Aktuelno
 

Sportska hala Ekonomsko trgovačke škole dobila novu podlogu

Zahvalnost firmi „Market parket“

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović sa saradnicima, posetio je Ekonomsko trgovinsku školu u kojoj su završeni radovi na postavljanju novog parketa u Sportskoj sali zahvaljujući ponajviše donaciji firme Market parket“ čije vlasnik Dejan Dinić, takođe učestvovao u skromnoj svečanost upriličenoj ovim povodom.

parket_1

-Za ovu godinu grad Požarevac je predvideo 80 miliona dinara za razne investicije, kako u osnovnim i srednjim školama, tako i u vrtićima. Doneta je odluka, da se opredeli još nekih 20 miliona dinara, tako da ukupna vrednost svih radova koji će se izvoditi ove godine iznosi 100 miliona dinara, rekao je gradonačelnik Spasović.

Prema njegovim rečima, vrednost donacije iznosi 1,7 miliona dinara a osim, materijala koji je utrošen za ovu namenu, donator je je obezbedio i izvođenje radova što znači da je donacija veća od navedenog iznosa. Osim donatora, utrošena su dodatna sredstva koje je obezbedio grad Požarevac u iznosu između 500 i 600 hiljada dinara. Kako Spasović kaže, Grad je prevašodno za postavljanje parketa u ovoj ustanovi opredelio 4,5 miliona. Obizirom da je  firma Market parket donirala i izvela radove, ušteđena su velika sredstva.

parket_2

Po rečima Dejana Dinića, vlasnika PD “Market parket”, ova firma već decenijama pomaže školske ustanove i vrtiće u gradu, jer na taj način žele da daju dobar primer ostalim privrednicima, kako treba biti društveno odgovoran prema svom gradu.

Kako je još gradonačelnik Spasović dodao, ovo nije jedina donacija firme „Market parket“, koja je i prethodnih godina pomagala škole.

-S obzirom da ide Dan grada Požarevca, 15. oktobarska nagrada, ukoliko je u skladu sa našim aktima,  u znak zahvalnosti, za nagradu, podržaću  predlog da upravo  Privredno društvo „Market parket“ bude dobitnik ovogodišnjeg priznanja, zaključio je Spasović.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter