Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Štab za vanredne situacije Grada Požarevca doneo odluke

Štab za vanredne situacije Grada Požarevca je na današnoj sednici  doneo sledeće odluke:         

Preporučuje se ugostiteljskim objektima i noćnim klubovima na teritoriji Grada Požarevca da ograniče radno vreme, tako da ti objekti neće raditi od 23:00 sata do 06:00 sati narednog dana.

Obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, gradskom i međugradskom saobraćaju.

Pravna lica i preduzetnici (poslodavci) koji obavljaju delatnost u oblasti trgovine na malo i usluge u oblasti ugostiteljstva, dužni su da obavljaju svoju delatnost uz primenu preventivnih mera propisanih Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Covid-19, (organizovanje procesa rada koji obezbeđuje održavanje fizičke distance, odnosno međusobnog rastojanja između dva lica od najmanje dva metra, obaveznu dezinfekciju mobilijara, mašina, alata i uređaja za rad, obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava tj. maski od strane zaposlenih – za pružanje usluga na otvorenom, kao i dodatne mere ograničenog broja lica u prostoriji, a u slučaju manjeg rastojanja od dva metra između korisnika, pružanje usluga uz primenu staklene, plastične ili slične barijere, dezinfekciju prostorija i podova, upotrebu zaštitnih sredstava tj. maski i od korisnika usluga – za pružanje usluga u zatvorenom prostoru).

Ukoliko se nastavi sa pogoršanjem epidemiološke situacije, Štab za vanredne situacije Grada Požarevca će predložiti nove mere u cilju poboljšanja epidemiološke situacije.

 

 

 

 

 

 

 

 

                                       ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE   GRADA POŽAREVCA

Podeli sa drugima: Facebook Twitter