Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Stipendija za 241 studenta

Grad Požarevac nastavlja pružanje pomoći najuspešnijim učenicima

Grad Požarevac je nastavio pružanje pomoći najuspešnijim učenicima iz ovoga grada pa je dodeljena 41 stipendija studentima u mesečnom iznosu od po 10.000 dinara dok je još devet stipendija ostalo nedodeljeno. Stipendije su opredeljene za 37 redovnih kao i četiri za studente master i postiplomskih studija.

Zajednička fotografija

Zajednička fotografija

Uspešno školovanje i povratak u zavičajni grad studentima su poželeli gradonačelnik Miomir Ilić i Vesna Pejić članica Gradskog veća zadužena za prosvetu.

Na konkursu za stipendiranje se prijavilo ukupno 122 kandidata. Od ukupnog broja prijavljenih, 70 prijava je odbijeno i 11 nije ispunjavalo zadate kriterijume. Pravo na stipendiju grada, stekli su redovni studenti čije se školovanje finansira iz republičkog budžeta sa prosečnom ocenom najmanje 7,5.

Potpisivanje stipendija

Potpisivanje stipendija

-Od planiranih 50, devet stipendija nisu podeljene, rekla je Vesna Pejić. Po njenim rečima, konkurs za stipendije koje su preostale će biti još jednom raspisan.

Iz Gradskog budžeta za ovu svrhu opredeljeno je pet miliona dinara. Vrednost finansiranja po studentu iznosi 100 hiljada dinara i taj novac će biti isplaćivan na 10 jednakih mesečnih rata.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter