Почетак » Актуелно » О Граду
 

Стипендија за 241 студента

Град Пожаревац наставља пружање помоћи најуспешнијим ученицима

Град Пожаревац је наставио пружање помоћи најуспешнијим ученицима из овога града па је додељена 41 стипендија студентима у месечном износу од по 10.000 динара док је још девет стипендија остало недодељено. Стипендије су опредељене за 37 редовних као и четири за студенте мастер и постипломских студија.

Заједничка фотографија

Заједничка фотографија

Успешно школовање и повратак у завичајни град студентима су пожелели градоначелник Миомир Илић и Весна Пејић чланица Градског већа задужена за просвету.

На конкурсу за стипендирање се пријавило укупно 122 кандидата. Од укупног броја пријављених, 70 пријава је одбијено и 11 није испуњавало задате критеријуме. Право на стипендију града, стекли су редовни студенти чије се школовање финансира из републичког буџета са просечном оценом најмање 7,5.

Потписивање стипендија

Потписивање стипендија

-Од планираних 50, девет стипендија нису подељене, рекла је Весна Пејић. По њеним речима, конкурс за стипендије које су преостале ће бити још једном расписан.

Из Градског буџета за ову сврху опредељено је пет милиона динара. Вредност финансирања по студенту износи 100 хиљада динара и тај новац ће бити исплаћиван на 10 једнаких месечних рата.

Подели са другима: Facebook Twitter