Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Stipendije studentimaScholarships for students

Povodom Dana studenata, uz prisustvo čelnih funkcinonera lokalne samouprave, gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić potpisao je ugovore o stipendiranju uspešnih akademskih građana sa teritorije Grada a stipendije, koje iznose 8.600 dinara mesečno,  dobijaće 38 studenata. Grad je za stipendiranje studenata u ovoj budžetskoj godini izdvojio 5 miliona dinara.

Potpisivanje ugovora

Potpisivanje ugovora

Predsednica Komisije za dodelu stipendija, Vesna Pejić, članica Gradskog veća zadužena za  prosvetu i obrazovanje, je napomenula da su studenti, koji su pokazali visok stepen znanja i to dokazali svojim ocenama, budućnost grada u koji treba ulagati.

-Vi ste ove stipendije zaslužili svojim radom, znanjem i ocenama. Čestitam vam današnji dan, 4. april Dan studenata. Nije slučajno što smo baš na današnji dan odlučili da vam dodelimo stipendije i želimo da znate da grad misli na vas. Želimo da jednog dana potpišete i svoje radne ugovore u Požarevcu kao što sada potpisujete ove ugovore u stipendiranju, kazala je Vesna Pejić.

Nakon njenog obraćanja i pozdrava požarevačkog gradonačelnika Miomira Ilića, u svečanoj sali Gradskog zdanja, prvi čovek grada potpisao je ugovore sa stipendistima, poželevši im još bolji uspeh u budućnosti kao doprinos razvoju zavičajnog grada.

stipendije_02

Inače, Gradsko veće usvojilo je odluku o dodeli studentskih stipendija po konkursu koji je raspisao grad Požarevac. Od 56 prijavljenih, Grad će stipendirati 38 studenata sa po 8.600 dinara mesečno. Članica Gradskog veća Vesna Pejić zadužena za prosvetu i obrazovanje, rekla je da su studenti koji su aplicirali rangirani po uspehu kao i da nije razmatrano materijalno stanje aplikanata za stipendije.

Studenti sa domaćinima

Studenti sa domaćinima

Stipendija se isplaćuje za period od januara do septembra, bez jula i avgusta, a sredstva će retroaktivno biti uplaćena za prethodni period. Većina studenata koji će koristiti stipendije je sa Rudarsko-geološkog fakulteta. S druge strane, gradu nedostaje 12 profesora matematike da bi se nastava neometano odvijala a samo jedan student koji pretenduje da stekne ovo zvanje koristiće stipendiju grada. S obzirom da nije ispunjena kvota za stipendiranje studenata koja pokriva master i postdiplomske studije, 1. prila biće ponovo raspisan konkurs, a postoji mogućnost da u toku godine bude objavljen i treći poziv.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter