Почетак » Актуелно » О Граду
 

Стипендије студентимаScholarships for students

Поводом Дана студената, уз присуство челних функцинонера локалне самоуправе, градоначелник Пожаревца Миомир Илић потписао је уговоре о стипендирању успешних академских грађана са територије Града а стипендије, које износе 8.600 динара месечно,  добијаће 38 студената. Град је за стипендирање студената у овој буџетској години издвојио 5 милиона динара.

Потписивање уговора

Потписивање уговора

Председница Комисије за доделу стипендија, Весна Пејић, чланица Градског већа задужена за  просвету и образовање, је напоменула да су студенти, који су показали висок степен знања и то доказали својим оценама, будућност града у који треба улагати.

-Ви сте ове стипендије заслужили својим радом, знањем и оценама. Честитам вам данашњи дан, 4. април Дан студената. Није случајно што смо баш на данашњи дан одлучили да вам доделимо стипендије и желимо да знате да град мисли на вас. Желимо да једног дана потпишете и своје радне уговоре у Пожаревцу као што сада потписујете ове уговоре у стипендирању, казала је Весна Пејић.

Након њеног обраћања и поздрава пожаревачког градоначелника Миомира Илића, у свечаној сали Градског здања, први човек града потписао је уговоре са стипендистима, пожелевши им још бољи успех у будућности као допринос развоју завичајног града.

stipendije_02

Иначе, Градско веће усвојило је одлуку о додели студентских стипендија по конкурсу који је расписао град Пожаревац. Од 56 пријављених, Град ће стипендирати 38 студената са по 8.600 динара месечно. Чланица Градског већа Весна Пејић задужена за просвету и образовање, рекла је да су студенти који су аплицирали рангирани по успеху као и да није разматрано материјално стање апликаната за стипендије.

Студенти са домаћинима

Студенти са домаћинима

Стипендија се исплаћује за период од јануара до септембра, без јула и августа, а средства ће ретроактивно бити уплаћена за претходни период. Већина студената који ће користити стипендије је са Рударско-геолошког факултета. С друге стране, граду недостаје 12 професора математике да би се настава неометано одвијала а само један студент који претендује да стекне ово звање користиће стипендију града. С обзиром да није испуњена квота за стипендирање студената која покрива мастер и постдипломске студије, 1. прила биће поново расписан конкурс, а постоји могућност да у току године буде објављен и трећи позив.

Подели са другима: Facebook Twitter