Početak » Aktuelno
 

„Stop Šop“ će zapošljavati 300 radnika

Prezentacija ritejl parkova austrijske Kompanije “Immofinancu”

Povodom investicije u jedan iz lanca ritejl parkova poznatih pod nazivom „Stop Šop“ Kompanije “Immofinancu” iz Austrije, gradonačelnik Požarevca Bane Spasović, sa saradnicima, priredio je prijem u svečanoj sali Gradskog zdanja.

ritejl-2
Inače, austrijska Kompanija koja se opredelila za ulaganje u Požarevcu, tvorac je brenda ritejl parka pod imenom “Stop Šop” i požarevački će biti četvrti po redu maloprodajni objekat ovog tipa u Srbiji. Prethodno su otvorena i uveliko funkcionišu “Stop Šop” parkovi u Čačku, Nišu i Valjevu.

ritejl-3
Prezentaciji budućeg “Stop Šop” ritejl parka u Požarevcu prisustvovali su Darko Grizelj, menadžer imovine kompanije “Immofinancu” i Branimir Bojić, menadžer razvoja u ovoj firmi.

– Drago mi je da mogu da predstavim prvu u nizu direktnih investicija u naš grad, jer sam siguran da će dobri utisci koje će kompanija “Immofinancu” iz Austrije poneti iz Požarevca biti najbolja preporuka za naš grad i za ostale potencijalne ulagače. Celokupna vrednost ovog ulaganja je oko 10 miliona evra. Kao predstavnika gradske vlasti drago mi je da je lokalna administracija uspela da brzo reaguje kako bi ova investicija bila realizovana, rekao je gradonačelnik Požarevca Bane Spasović.

ritejl-8
Govoreći o kompaniji Immofinanz, menadžer imovine Darko Grizelj je predstavljajući njenu viziju naveo da je “Stop Šop” najuspešniji njen brend u oblasti maloprodajnih centara u Austriji i Centralnoj i Istočnoj Evropi.

-Posetiocima nudimo dovoljno parking mesta, optimalnu pristupačnost i visoku funkcionalnost zahvaljujući atraktivnoj kombinaciji zakupaca koju čine međunarodne i lokalne kompanije. Portfolio brenda obuhvata 58 maloprodajnih centara u sedam zemalja i to Austrija, Mađarska, Slovačka, Češka, Slovenija, Poljska i naravno Srbija, kazao je Grizelj.

ritejl-6

-Požarevac je već neko vreme u našem fokusu i mišljenja smo da grad, kao i čitav Braničevski okrug zaslužuju više pažnje. To je razlog što će požarevački ritejl park biti za nijansu manji od niškog, ali veći od čačanskog i valjevskog. To je naša odluka nakon detaljne analize koja je dovela do toga da naša očekivanja od ritejl parka u Požarevcu budu prilično velika, naveo je Branimir Bojić.

Podsećanja radi, gradonačelnik Požarevca Bane Spasović potpisao je nedavno ugovor o prodaji nešto više od 80 ari zemljišta u vlasništvu Grada austrijskoj kompaniji Immofinancu za izgradnju ritejl parka u lancu sličnih objekata poznatih pod imenom „Top Šop“. Osim prihodovanja grada od prodaje zemljišta, dolaskom novog investitora biće otvoreno oko 300 radnih mesta.
Naime, ovaj poznati brend ritejl parkova planira svoje poslovanje i u Požarevcu. Zajedno sa zemljištem koje su ranije kupili od firmi koje su u privatnom vlasništvu, širiće svoje poslovanje na lokaciji u ulici Đure Đakovića iza Arive Litas.
Ukupna površina koju su kupili iznosi 2,4 hektara, a površina poslovno prodajnog prostora 8.400 kvadrata. Grad je od prodaje svog dela zemljišta, tačnije 80 ari i 13 kvadratnih metara, prihodovao tačno 11.854.111 dinara.
Inače, „Stop Šop“ je najuspešniji brend kompanije “Immofinancu” u oblasti maloprodajnih centara u Austriji i Centralnoj i Istočnoj Evropi. Slogan brenda je: kupac je na prvom mestu. Posetiocima nude dovoljno parking mesta, optimalnu pristupačnost i visoku funkcionalnost zahvaljujući atraktivnoj kombinaciji zakupaca koju čine međunarodne i lokalne kompanije. Portfolio brenda obuhvata 58 maloprodajnih centara u sedam zemalja (Austrija, Mađarska, Slovačka, Češka, Slovenija, Poljska i Srbija).

ritejl-4
Dolazak renomirane austrijske kompanije “Immofinancu” šalje snažnu poruku da je grad Požarevac pogodan ambijent za strane investicije i da podržava sve ulagače.
“Immofinancu” je kompanija za nekretnine čije su poslovne aktivnosti fokusirane prvenstveno na maloprodajne, kancelarijske i logističke objekte na osam glavnih tržišta u Evropi: Austrija, Nemačka, Češka, Slovačka, Mađarska, Rumunija, Poljska i Moskva. Osnovna delatnost obuhvata upravljanje i razvoj nekretninama. Kompanija poseduje portfolio nepokretnosti u vrednosti približno 6.2 milijarde evra koji obuhvata više od 390 objekata.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter