Почетак » Актуелно
 

„Стоп Шоп“ ће запошљавати 300 радника

Презентација ритејл паркова аустријске Компаније “Immofinancu”

Поводом инвестиције у један из ланца ритејл паркова познатих под називом „Стоп Шоп“ Компаније “Immofinancu” из Аустрије, градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, са сарадницима, приредио је пријем у свечаној сали Градског здања.

ritejl-2
Иначе, аустријска Компанија која се определила за улагање у Пожаревцу, творац је бренда ритејл парка под именом “Стоп Шоп” и пожаревачки ће бити четврти по реду малопродајни објекат овог типа у Србији. Претходно су отворена и увелико функционишу “Стоп Шоп” паркови у Чачку, Нишу и Ваљеву.

ritejl-3
Презентацији будућег “Стоп Шоп” ритејл парка у Пожаревцу присуствовали су Дарко Гризељ, менаџер имовине компаније “Immofinancu” и Бранимир Бојић, менаџер развоја у овој фирми.

– Драго ми је да могу да представим прву у низу директних инвестиција у наш град, јер сам сигуран да ће добри утисци које ће компанија “Immofinancu” из Аустрије понети из Пожаревца бити најбоља препорука за наш град и за остале потенцијалне улагаче. Целокупна вредност овог улагања је око 10 милиона евра. Као представника градске власти драго ми је да је локална администрација успела да брзо реагује како би ова инвестиција била реализована, рекао је градоначелник Пожаревца Бане Спасовић.

ritejl-8
Говорећи о компанији Иммофинанз, менаџер имовине Дарко Гризељ је представљајући њену визију навео да је “Стоп Шоп” најуспешнији њен бренд у области малопродајних центара у Аустрији и Централној и Источној Европи.

-Посетиоцима нудимо довољно паркинг места, оптималну приступачност и високу функционалност захваљујући атрактивној комбинацији закупаца коју чине међународне и локалне компаније. Портфолио бренда обухвата 58 малопродајних центара у седам земаља и то Аустрија, Мађарска, Словачка, Чешка, Словенија, Пољска и наравно Србија, казао је Гризељ.

ritejl-6

-Пожаревац је већ неко време у нашем фокусу и мишљења смо да град, као и читав Браничевски округ заслужују више пажње. То је разлог што ће пожаревачки ритејл парк бити за нијансу мањи од нишког, али већи од чачанског и ваљевског. То је наша одлука након детаљне анализе која је довела до тога да наша очекивања од ритејл парка у Пожаревцу буду прилично велика, навео је Бранимир Бојић.

Подсећања ради, градоначелник Пожаревца Бане Спасовић потписао је недавно уговор о продаји нешто више од 80 ари земљишта у власништву Града аустријској компанији Иммофинанцу за изградњу ритејл парка у ланцу сличних објеката познатих под именом „Топ Шоп“. Осим приходовања града од продаје земљишта, доласком новог инвеститора биће отворено око 300 радних места.
Наиме, овај познати бренд ритејл паркова планира своје пословање и у Пожаревцу. Заједно са земљиштем које су раније купили од фирми које су у приватном власништву, шириће своје пословање на локацији у улици Ђуре Ђаковића иза Ариве Литас.
Укупна површина коју су купили износи 2,4 хектара, а површина пословно продајног простора 8.400 квадрата. Град је од продаје свог дела земљишта, тачније 80 ари и 13 квадратних метара, приходовао тачно 11.854.111 динара.
Иначе, „Стоп Шоп“ је најуспешнији бренд компаније “Immofinancu” у области малопродајних центара у Аустрији и Централној и Источној Европи. Слоган бренда је: купац је на првом месту. Посетиоцима нуде довољно паркинг места, оптималну приступачност и високу функционалност захваљујући атрактивној комбинацији закупаца коју чине међународне и локалне компаније. Портфолио бренда обухвата 58 малопродајних центара у седам земаља (Аустрија, Мађарска, Словачка, Чешка, Словенија, Пољска и Србија).

ritejl-4
Долазак реномиране аустријске компаније “Immofinancu” шаље снажну поруку да је град Пожаревац погодан амбијент за стране инвестиције и да подржава све улагаче.
“Immofinancu” је компанија за некретнине чије су пословне активности фокусиране првенствено на малопродајне, канцеларијске и логистичке објекте на осам главних тржишта у Европи: Аустрија, Немачка, Чешка, Словачка, Мађарска, Румунија, Пољска и Москва. Основна делатност обухвата управљање и развој некретнинама. Компанија поседује портфолио непокретности у вредности приближно 6.2 милијарде евра који обухвата више од 390 објеката.

Подели са другима: Facebook Twitter