Početak » Aktuelno » O Gradu
 

„Stop šop“ stiže u Požarevac

Austrijska kompanija „Stop šop“ kupila je zemljište u Požarevcu gde planira da sagradi ritejl park. To je prva velika investicija u Požarevcu od 2000. godine, koja bi trebalo da obezbedi više od 300 radnih mesta.

stopshop_1

Naime, ovaj poznati brend ritejl parkova planira svoje poslovanje i u Požarevcu. Zajedno sa zemljištem koje su ranije kupili od firmi koje su u privatnom vlasništvu, širiće svoje poslovanje na lokaciji u ulici Đure Đakovića iza Arive litas.Ukupna površina koju su kupili iznosi 2,4 hektara, a površina poslovno prodajnog prostora 8.400 kvadrata. Grad od prodaje svog dela zemljišta tačnije 80 ari i 13 m2 prihodovao tačno 11. 854. 111 dinara.

Inače, „Stop šop“ je najuspešniji brend kompanije “Immofinanz” u oblasti maloprodajnih centara u Austriji i Centralnoj i Istočnoj Evropi. Slogan brenda je: kupac je na prvom mestu. Posetiocima nude dovoljno parking mesta, optimalnu pristupačnost i visoku funkcionalnost zahvaljujući atraktivnoj kombinaciji zakupaca koju čine međunarodne i lokalne kompanije.

stopshop_2

Portfolio brenda obuhvata 58 maloprodajnih centara u sedam zemalja (Austrija, Mađarska, Slovačka, Češka, Slovenija, Poljska i Srbija). U Srbiji se nalaze u Čačku, Nišu i Valjevu. Dolazak renomirane austrijske kompanije “Immofinanz” šalje snažnu poruku da je Požarevac pogodan ambijent za strane investicije i da podržava sve investitore. “Immofinanz” je kompanija za nekretnine čije su poslovne aktivnosti fokusirane prvenstveno na maloprodajne, kancelarijske i logističke objekte na osam glavnih tržišta u Evropi: Austrija, Nemačka, Češka, Slovačka, Mađarska, Rumunija, Poljska i Moskva. Osnovna delatnost obuhvata upravljanje i razvoj nekretninama. Kompanija poseduje portfolio nepokretnosti u vrednosti približno 6.2 milijarde evra, koji obuhvata više od 390 objekata.

 

Podeli sa drugima: Facebook Twitter