Почетак » Актуелно » О Граду
 

“Стоп шоп” стиже у Пожаревац

Аустријска компанија “Стоп шоп” купила је земљиште у Пожаревцу где планира да сагради ритејл парк. То је прва велика инвестиција у Пожаревцу од 2000. године, која би требало да обезбеди више од 300 радних места.

stopshop_1

Наиме, овај познати бренд ритејл паркова планира своје пословање и у Пожаревцу. Заједно са земљиштем које су раније купили од фирми које су у приватном власништву, шириће своје пословање на локацији у улици Ђуре Ђаковића иза Ариве литас.Укупна површина коју су купили износи 2,4 хектара, а површина пословно продајног простора 8.400 квадрата. Град од продаје свог дела земљишта тачније 80 ари и 13 м2 приходовао тачно 11. 854. 111 динара.

Иначе, “Стоп шоп” је најуспешнији бренд компаније “Immofinanz” у области малопродајних центара у Аустрији и Централној и Источној Европи. Слоган бренда је: купац је на првом месту. Посетиоцима нуде довољно паркинг места, оптималну приступачност и високу функционалност захваљујући атрактивној комбинацији закупаца коју чине међународне и локалне компаније.

stopshop_2

Портфолио бренда обухвата 58 малопродајних центара у седам земаља (Аустрија, Мађарска, Словачка, Чешка, Словенија, Пољска и Србија). У Србији се налазе у Чачку, Нишу и Ваљеву. Долазак реномиране аустријске компаније “Immofinanz” шаље снажну поруку да је Пожаревац погодан амбијент за стране инвестиције и да подржава све инвеститоре. “Immofinanz” је компанија за некретнине чије су пословне активности фокусиране првенствено на малопродајне, канцеларијске и логистичке објекте на осам главних тржишта у Европи: Аустрија, Немачка, Чешка, Словачка, Мађарска, Румунија, Пољска и Москва. Основна делатност обухвата управљање и развој некретнинама. Компанија поседује портфолио непокретности у вредности приближно 6.2 милијарде евра, који обухвата више од 390 објеката.

 

Подели са другима: Facebook Twitter