Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Sufinansiranje zapošljavanja osetljivih grupa

Grad Požarevac i Nacionalna služba za zapošljavanje potpisali su ugovor o saradnji na projektima javnih radova, odnosno, sporazum o sufinansiranju projekata vrednih 5 miliona dinara. Ovakav projekat se u Požarevcu sprovodi prvi put što je, po rečima gradonačelnika Baneta Spasovića, neprihvatljivo jer su druge lokalne samouprave učinile to dosta ranije i imale zaključene projekte. Grad Požarevac učestvuje sa 3 miliona dinara.

Prilikom potpisivanja sporazuma

Prilikom potpisivanja sporazuma

-Moramo kao Grad da iskoristimo svaku šansu za zapošljavanje posebno jer se ovde radi o kategoriji socijalno ugroženih osoba. Lokalna samouprava će učiniti sve da podrži ovakve projekte jer naš osnovni cilj je zapošljavanje mladih u Požarevcu kao i da pomognemo socijalno ugroženim grupama što je predmet ugovora koji smo danas zaključili. Nadam se da će lokalna samuprava i nadalje imati dobrog partnera u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, rekao je Spasović.

Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Požarevac, pokriva ceo Braničevski okrug i sprovodi ovakve projekte u opštinama Kučevo, Veliko Gradište, Golubac i Žagubica. Grad Požarevac je opredelio najveća sredstava za sufinansiranje ovih projekata.

-Ovim projektima biće uposlena lica iz kategorije teže upošljivih lica, nekvalifikovani radnici, mladi do 30 godina starosti, stariji od 50 godina i lica proglašena tehnološkim viškom. Prema ovom projektu trebalo bi da bude angažovano između 40 i više od stotinu ljudi, u zavisnosti od trajanja javnih radova. Podnosioci projakata mogu da budu grad Požarevac, javna preduzeća, ustanove i udruženja“, kazala je Sonja Mirić, direktor požarevačke filijale Nacionalne službe zapošljavanja.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter