Почетак » Актуелно » О Граду
 

Сусрет 32. класе Војне академије

У касарни „Генерал Павле Јуришић Штурм“ у Пожаревцу, одржан је сусрет 32. Класе, односно 100. класе Војне академије копнене војске.

Скуп је организовало Удружење Војних пензионера Града Пожаревца.

Председник Удружења војних пензионера Града Пожаревца, потпуковник у пензији – Драгутин Страхињић

Према речима председника Удружења војних пензионера Града Пожаревца, потпуковника у пензији Драгутина Страхињића идеја за овим скупом се родила у Бања Луци. Страхињић се овом приликом захвалио комаданту касарне пуковнику Душку Јовићу и градоначелнику Града Пожаревца Саши Павловићу на помоћи при организацији сусрета. Он је још додао да је овај скуп прилика да се подсете младалачких дана и школовања али и својих колега који су преминули.

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је рекао да осећа велико поштовање према њима зато што су били припадници наше славне војске која је променила више назива од Југословенске народне армије преко Војске Југославије па до Војске Србије. Он им је изразио захвалност на томе што су били увек уз своју државу и бранили је како у грађанском рату тако и током НАТО агресије.

Командант гарнизона Пожаревац – пуковник Душко Јовић

Командант гарнизона Пожаревац пуковник Душко Јовић је рекао да је велика ствар што су се окупили након 43 године и што показују ведар дух и позитивну енергију.

Затим су полазници 32. класе са домаћинима обишли Спомен собу где их је спровела директорка Историјског архива Пожаревац др Јасмина Николић.