Početak » Aktuelno
 

Svečanom akademijom obeležen Dan prosvetnih radnika

U požarevačkom Centru za kulturu održan je prigodni kulturno umetnički program koji su izveli učenici osnovnih, srednjih škola ali i deca iz vrtića.

Ovom prilikom su dodeljene nagrade zaposlenima za ostvarene rezultate u vaspitno – obrazovnom radu u saradnji, razvoju obrazovanja, kao i mnogobrojnim darodavcima koji su pomogli rad obrazovnih ustanova.

Ove godine nagrade su duplirane tako da one iznose po 30.000 dinara.

Dodeljeno ih je za 15 prosvetnih radnika i za životno delo povelju je dobio Milutin Avramović i novčanu nagradu od 50.000 dinara.

Uručene su zahvalnice preduzećima i pojedincima koji su van nastavno-obrazovnog rada dali veliki doprinos u postizanju ukupnih rezultata u oblasti obrazovanja.

Između ostalih zahvalnicu je dobio i zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović.

Na samoj akademiji obratio se gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović koji je ovom prilikom istakao da je lokalna samouprava u prethodne dve godine izdvojila značajana sredstav za objekte obrazovnih ustanova. Prošle i ove godine je uz saradanju sa Kancelarijom za javna ulaganja izdvojeno preko 300 miliona dinara i tu se neće stati.

„Posao kojim se bavite ne može se uporediti sa ostalim zanimanjima zato što vam nijedan dan nije isti kao prethodni. Možda gradivo i nastavni program jesu, ali mladi umovi koje treba nahraniti znanjem, svakako nisu. Iznova vam dolaze sa novim pitanjima, različitijim nego što su bila juče jer su i oni drugačiji. Ono što nisu znali u sredu, naučili su od vas u četvrtak, a u petak su želeli da potpitanjem to znanje dopune. Tri drugačija uma u samo tri dana, i tako puta trideset. I tako iz godine u godinu, …mnogo je nepoznatih koje svakodnevno savlađujete među četiri školska zida utičući na sudbine učenika i van pomenutih zidova.“, izjavio je Spasović.

Vesna Pejić, član Gradskog veća za prosvetu, obrazovanje i zdravstvo, zahvalila se ovom prilikom gradonačelniku što je imao razumevanja i omogućio velika ulaganja u obrazovanje.

U ime nagrađenih zahvalio se nosilac nagrade za životno delo Milutin Avramović, učitelj OŠ „Dositej Obradović“ u Požarevcu i dugogodišnji predsednik Učiteljskog društva i Upravnog odbora Crvenog krsta Požarevac.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter