Почетак » Актуелно
 

Свечаном академијом обележен Дан просветних радника

У пожаревачком Центру за културу одржан је пригодни културно уметнички програм који су извели ученици основних, средњих школа али и деца из вртића.

Овом приликом су додељене награде запосленима за остварене резултате у васпитно – образовном раду у сарадњи, развоју образовања, као и многобројним дародавцима који су помогли рад образовних установа.

Ове године награде су дуплиране тако да оне износе по 30.000 динара.

Додељено их је за 15 просветних радника и за животно дело повељу је добио Милутин Аврамовић и новчану награду од 50.000 динара.

Уручене су захвалнице предузећима и појединцима који су ван наставно-образовног рада дали велики допринос у постизању укупних резултата у области образовања.

Између осталих захвалницу је добио и заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић.

На самој академији обратио се градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић који је овом приликом истакао да је локална самоуправа у претходне две године издвојила значајана средстав за објекте образовних установа. Прошле и ове године је уз сарадању са Канцеларијом за јавна улагања издвојено преко 300 милиона динара и ту се неће стати.

„Посао којим се бавите не може се упоредити са осталим занимањима зато што вам ниједан дан није исти као претходни. Можда градиво и наставни програм јесу, али млади умови које треба нахранити знањем, свакако нису. Изнова вам долазе са новим питањима, различитијим него што су била јуче јер су и они другачији. Оно што нису знали у среду, научили су од вас у четвртак, а у петак су желели да потпитањем то знање допуне. Три другачија ума у само три дана, и тако пута тридесет. И тако из године у годину, …много је непознатих које свакодневно савлађујете међу четири школска зида утичући на судбине ученика и ван поменутих зидова.“, изјавио је Спасовић.

Весна Пејић, члан Градског већа за просвету, образовање и здравство, захвалила се овом приликом градоначелнику што је имао разумевања и омогућио велика улагања у образовање.

У име награђених захвалио се носилац награде за животно дело Милутин Аврамовић, учитељ ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Пожаревцу и дугогодишњи председник Учитељског друштва и Управног одбора Црвеног крста Пожаревац.

Подели са другима: Facebook Twitter