Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Teretana na otvorenom i na Čačalici

Nakon nedavno postavljene teretane na otvorenom u Ljubičevu, isti prostor ljubitelji sporta i zdravog života mogu koristiti i na brdu Čačalica.

Omiljeno izletište Požarevljana koje je u jednom svom delu i spomen park, a sve zajedno prava oaza za poštovaoce prirode oplemenjena je novim sadržajem. Istina, tu je ranije već bilo nekoliko sprava koje su vremenom propale, a osim toga nalazile su se na delu koje je često bilo pod vodom nakon kiša, tako da veći deo godine nisu mogle da se koriste.

– Ovde smo postavili devet preostalih sprava, plus tri koje smo preneli sa mesta na kome je bila ranije teretana na otvorenom. Momci i devojke koji su tamo vežbali pokrenuli su inicijativu da se to obnovi i izašli smo njima, ali i ostalim građanima u susret. Novina je da imamo jednu spravu koja je namenjena za osobe sa invaliditetom i molim sve ostale da je ne koriste. Dve izbetonirane površine postavili smo na molbu vežbača koje smo jednom zatekli ovde a koje će služiti za sklekove. Sledeće godine tu postavljamo tartan podlogu, da im bude još ugodnije. – kazala je pomoćnica gradonačelnika za urbanizam, Svetlana Milutinović koja je dodala da će se na tom potesu u periodu ispred nas prostor još više ozeleniti i samim tim biti još prijatniji za korišćenje.

Zajedno sa spravama u Ljubičevu, teretana na otvorenom koštala je 2 miliona i 479 hiljada dinara, ali na to ne treba gledati kao na trošak, već ulaganje u zdravlje građana, kazao je gradonačelnik Požarevca Bane Spasović, i dodao:

– Vidimo da mnogi već koriste trim stazu i teretanu u Ljubičevu i uveren sam da smo učinili pravu stvar. Evo i ovde na Čačalici ima mnogo vežbača a u narednom periodu nešto slično ćemo postaviti i u centru Kostolca ali i u mesnim zajednicama koje pokažu interesovanje za ovakvim sadržajima. – rekao je Spasović.

Član GV za sport, Ana Miljanić, je podsetila da je ovaj projekat samo jedan deo vizije gradskog rukovodstva o važnosti izgradnje sportske infrastrukture, kako za profesionalne sportiste tako i za rekreativce.

 

Podeli sa drugima: Facebook Twitter