Почетак » Актуелно » О Граду
 

Tеретана на отвореном и на Чачалици

Након недавно постављене теретане на отвореном у Љубичеву, исти простор љубитељи спорта и здравог живота могу користити и на брду Чачалица.

Омиљено излетиште Пожаревљана које је у једном свом делу и спомен парк, а све заједно права оаза за поштоваоце природе оплемењена је новим садржајем. Истина, ту је раније већ било неколико справа које су временом пропале, а осим тога налазиле су се на делу које је често било под водом након киша, тако да већи део године нису могле да се користе.

– Овде смо поставили девет преосталих справа, плус три које смо пренели са места на коме је била раније теретана на отвореном. Момци и девојке који су тамо вежбали покренули су иницијативу да се то обнови и изашли смо њима, али и осталим грађанима у сусрет. Новина је да имамо једну справу која је намењена за особе са инвалидитетом и молим све остале да је не користе. Две избетониране површине поставили смо на молбу вежбача које смо једном затекли овде а које ће служити за склекове. Следеће године ту постављамо тартан подлогу, да им буде још угодније. – казала је помоћница градоначелника за урбанизам, Светлана Милутиновић која је додала да ће се на том потесу у периоду испред нас простор још више озеленити и самим тим бити још пријатнији за коришћење.

Заједно са справама у Љубичеву, теретана на отвореном коштала је 2 милиона и 479 хиљада динара, али на то не треба гледати као на трошак, већ улагање у здравље грађана, казао је градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, и додао:

– Видимо да многи већ користе трим стазу и теретану у Љубичеву и уверен сам да смо учинили праву ствар. Ево и овде на Чачалици има много вежбача а у наредном периоду нешто слично ћемо поставити и у центру Костолца али и у месним заједницама које покажу интересовање за оваквим садржајима. – рекао је Спасовић.

Члан ГВ за спорт, Ана Миљанић, је подсетила да је овај пројекат само један део визије градског руководства о важности изградње спортске инфраструктуре, како за професионалне спортисте тако и за рекреативце.

 

Подели са другима: Facebook Twitter