Почетак » Актуелно » О Граду
 

Топлификација у селу Кленовник

Кленовник – Пригодном свечаношћу у селу Кленовник надомак Костолца обележено је увођење топлификације у 250 домаћинстава. Председник Савета Месне заједнице Кленовник Бобан Огњановић захвалио је Привредном друштву „Термоелектране и копови Костолац“ и граду Пожаревцу на реализацији ове инвестиције вредне више од 160 милиона динара.

Градоначелник Пожаревца Миодраг Милосављевић рекао је овом приликом да је у енергетском гиганту из Костолца препознат значај заштите животне средине па су уложили знатна средства за завршетак ове инвестиције.

– Данас сам веома срећан и задовољан јер смо успели да окончамо један велики подухват. Уједно ми је жао што се ово није догодило пре месец дана, када смо и завршили пројекат, али смо због обиља посла били принуђени да одложимо свечано обележавање завршетка радова уз општенародно весеље пошто је ово насеље, поред Старог Костолца и Дрмна, у целости топлифицирано. Није било лако, било је великих проблема и, верујте, ово ми је била једна од најважнијих брига. Успешно смо радили: службе Привредног друштва и града Пожаревца, Јавног предузећа „Топлификација“, Савет Месне заједнице, директор из Костолца Драган Јовановић и ја- било је много проблема али смо успели да их све превазиђемо пошто смо били упорни, имали смо циљ и мисију као и наравно вас, мештане села Кленовника, рекао је Милосављевић.

Директор ПД „ТЕКО“ Драган Јовановић истакао је да је ова инвестиција само један од значајних пројеката које спроводи ова компанија.

– Оно што желим да искажем јесте задовољство да смо сви заједно показали да смо реализовали оно што смо рекли. Немам потребу да ово постављам у било какву функцију осим у функцију будуће сарадње и будућег живота овде на заједничком простору. Све што будемо даље радили, трудићемо се да, ако не буде од помоћи, не буде бар на велику штету. Ако нешто буде негативно, гледамо да то буде што мање негативно. Ваљало би да и убудуће имамо разумевање једни за друге јер, како сте видели и на овом пројекту, то и није баш тако лако, да процедуре нису увек једноставне. Ми живимо са тим као свакодневицом. Мислим да је овде и ЈП „Топлификација“ веома професионално одрадила овај посао па ја, у име Привредног друштва, желим да се захвалим њима, Месној заједници, граду Пожаревцу и градској општини Костолац пошто је ово апсолутно заједнички успех, истакао је Јовановић.

Председник Скупштине града Пожаревца рекао је да је сарадња локалне самоуправе Привредног друштва „Термоелектране и копови Костолац“ одлична и да је, захваљујући томе, завршен читав низ значајних пројеката укључујући и заштиту Старог Костолца од поплава а најавио је и топлификацију села Ћириковац.

– Сарадња је била увек добра, а доласком Драгана Јовановића на чело Комбината, она се одвија у врло кохерентном смислу и правом смеру а помоћ Привредног друштва је и већа него што смо можда очекивали па се надам да ће тако бити и у предстојећем периоду. Ово је за нас једна капитална инвестиција пошто се ради о насељу које је угрожено а услови за живот су сада знатно побољшани. Комбинат је нарочито ангажован на пројектима у насељима која гравитирају Костолцу као што је Петка а у селу Стари Костолац ускоро се завршавају радови на реализацији заштите од плавних и подземних вода. За топлификацију Ћириковца град Пожаревац је ребалансом буџета издвојио око 20 милиона динара, навео је Илић.

Златне плакете, као знак захвалности мештана Кленовника, добили су градоначелник Пожаревца Миодраг Милосављевић и директор Привредног Друштва „Термоелектране и копови Костолац“ Драган Јовановић. Захвалнице су уручене народном посланику Жарку Пивцу, председнику Скупштине града Пожаревца Миомиру Илићу, заменици градоначелника Вукици Васић, директору Јавног предузећа „Топлификација“ др Звонимиру Благојевићу, председнику градске општине Костолац Влади Вили и председнику Скупштине градске општине Костолац др Емилу Андруну.

Подели са другима: Facebook Twitter