Почетак » Актуелно » О Граду
 

Традиционална 16. Изложба меда и пчелињих производа

Традиционална изложба меда и пчелињих производа, иначе једна од пратећих манифестација овогодишњих Љубичевских коњичких игара, отворена је у Градском парку. Овај мини сајам се одржава 2. и 3. септембра у времену од 8 до 18 часова.

Pcelari_1

-Пожаревачки пчелари као што се већ и показало, не заостају од колега из осталих земаља. Они су прецизни када је њихов рад у питању, вероватно, јер се друже са племенитим створењма, од којих су попримили радне навике, осећај одговорности и организацију. То резултира да данас, најквалитетнији мед можете овде видети и пробати, рекао је Александар Стојановић члан Градског већа задужен за пољопривреду приком отварања изложбе.

Наши суграђани ће током данашњег и сутрашњег дана, у времену од 8 до 18 сати, моћи да купују различите врсте меда, као и мешавине на бази меда, прополис, полен, восак, козметички препарати, медовача…

Pcelari

Како је истакао Дејан Милошевић, председник Удружења пчелара, цене меда су углавном уједначене код свих шест продаваца на овој изложби и крећу се од 700 до 800 динара за килограм.

Програм су својим присуством су увеличали предшколци и ђаци са територије града, за које су наши медари припремили поклон “медице”.

Подели са другима: Facebook Twitter