Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Tradicionalna 16. Izložba meda i pčelinjih proizvoda

Tradicionalna izložba meda i pčelinjih proizvoda, inače jedna od pratećih manifestacija ovogodišnjih Ljubičevskih konjičkih igara, otvorena je u Gradskom parku. Ovaj mini sajam se održava 2. i 3. septembra u vremenu od 8 do 18 časova.

Pcelari_1

-Požarevački pčelari kao što se već i pokazalo, ne zaostaju od kolega iz ostalih zemalja. Oni su precizni kada je njihov rad u pitanju, verovatno, jer se druže sa plemenitim stvorenjma, od kojih su poprimili radne navike, osećaj odgovornosti i organizaciju. To rezultira da danas, najkvalitetniji med možete ovde videti i probati, rekao je Aleksandar Stojanović član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu prikom otvaranja izložbe.

Naši sugrađani će tokom današnjeg i sutrašnjeg dana, u vremenu od 8 do 18 sati, moći da kupuju različite vrste meda, kao i mešavine na bazi meda, propolis, polen, vosak, kozmetički preparati, medovača…

Pcelari

Kako je istakao Dejan Milošević, predsednik Udruženja pčelara, cene meda su uglavnom ujednačene kod svih šest prodavaca na ovoj izložbi i kreću se od 700 do 800 dinara za kilogram.

Program su svojim prisustvom su uveličali predškolci i đaci sa teritorije grada, za koje su naši medari pripremili poklon “medice”.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter