Почетак » Актуелно » О Граду
 

Традиционалне Уличне трке у Пожаревцу

У оквиру обележавања Дана ослобођења Пожаревца, у организацији Спортског савеза и Атлетског клуба, у центру града одржане традиционалне, 53. уличне трке. За госте је, пре почетка надметања тркача, био приређен пријем у свечаној Сали Градског здања.

trke1

Неколико стотина такмичара из српских клубова и страних атлетичара такмичило се у 24 дисциплине. Овом догађају претходио је пријем делегација Атлетског Савеза Србије, коме су присуствовали представници локалне самоуправе и спортских организација града.

Први су Табачку чаршију претрчали малишани из пожаревачких вртића, а онда су се на све дужим деоницама надметали ученици основних и средњих школа, рекреативци, припадници војске и полиције.

trke2

Уличне трке су затворили најбољи српски јуниори и сениори. За првих пет такмичара обезбеђене су дипломе а за прва три места и медаље.

Амела Терзић је у конкуренцији сениорки освојила уличну трку у Пожаревцу. Друго место код сениорки освојила је Биљана Цвијановић док је трећа била Теодора Симовић.

trke3

У конкуренцији сениора по први пут у Пожаревцу је победио Елзан Бибић, друго место освојио је Барнабаш Бене, док се на трећој позицији нашао Осман Јанузовић.

Подели са другима: Facebook Twitter