Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Tradicionalne Ulične trke u Požarevcu

U okviru obeležavanja Dana oslobođenja Požarevca, u organizaciji Sportskog saveza i Atletskog kluba, u centru grada održane tradicionalne, 53. ulične trke. Za goste je, pre početka nadmetanja trkača, bio priređen prijem u svečanoj Sali Gradskog zdanja.

trke1

Nekoliko stotina takmičara iz srpskih klubova i stranih atletičara takmičilo se u 24 discipline. Ovom događaju prethodio je prijem delegacija Atletskog Saveza Srbije, kome su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave i sportskih organizacija grada.

Prvi su Tabačku čaršiju pretrčali mališani iz požarevačkih vrtića, a onda su se na sve dužim deonicama nadmetali učenici osnovnih i srednjih škola, rekreativci, pripadnici vojske i policije.

trke2

Ulične trke su zatvorili najbolji srpski juniori i seniori. Za prvih pet takmičara obezbeđene su diplome a za prva tri mesta i medalje.

Amela Terzić je u konkurenciji seniorki osvojila uličnu trku u Požarevcu. Drugo mesto kod seniorki osvojila je Biljana Cvijanović dok je treća bila Teodora Simović.

trke3

U konkurenciji seniora po prvi put u Požarevcu je pobedio Elzan Bibić, drugo mesto osvojio je Barnabaš Bene, dok se na trećoj poziciji našao Osman Januzović.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter