Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Tradicionalni kros RTS-a na požarevačkom Hipodromu

Tradicionalni 26. po redu Kros RTS-a, koji okuplja najbolje trkače na srednjim i dugim stazama, biće održan u subotu 22. oktobra, od 9.45 sati, na požarevačkom Hipodromu, navedeno je na konferenciji za medije u Gradskom zdanju.

Tokom ove sportske manifestacije u Požarevcu biti održano 26 trka, u kojima će učestvovati veliki broj takmičara, počev od predškolaca, učenika osnovnih i srednjih škola do elitnih altletičara, kako iz naše zemlje tako i iz inostranstva, najavili su organizatori na današnjoj konferenciji.

Kako je istakla Ana Miljanić, grad Požarevac će se kao i uvek truditi da bude dobar domaćin, jer ovaj Kros je specifičan, pošto brine o svakom učesniku a dovodi i reprezantativce koje je, svakako, velika čast gledati u Požarevcu.

kros_cover

-Održana su već dva takmičenja u Rekovcu i Šabcu. Pored naših najboljih takmičara na srednjim i dugim stazama, dolaze gosti iz inostranstva. Verujemo da će Požarevac biti uspešan organizator kao i prethodnih godina. Kros RTSa nije samo najveća i najmasovnija priredba u našoj zemlji i Balkanu ona je to i u čitavoj Evropi. U jednom danu proletos, cilj je prošlo više od 4.720 predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca, rekao je Stevan Kovačević osnivač Krosa RTS-a.

Kao i svih prethodnih godina, završna serija krosa podeljena je u četiri dela, i realizuje se u sledećim gradovima: Zaječar, Požarevac, Rekovac i Šabac.

Uz gradove domaćine, generalni pokrovitelji Kros serije RTS-a su Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo prosvete, dok je Valjevska pivara sa svojim voćnim sokovima i ove godine generalni sponzor.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter