Почетак » Актуелно » О Граду
 

Традиционални крос РТС-а на пожаревачком Хиподрому

Традиционални 26. по реду Крос РТС-а, који окупља најбоље тркаче на средњим и дугим стазама, биће одржан у суботу 22. октобра, од 9.45 сати, на пожаревачком Хиподрому, наведено је на конференцији за медије у Градском здању.

Током ове спортске манифестације у Пожаревцу бити одржано 26 трка, у којима ће учествовати велики број такмичара, почев од предшколаца, ученика основних и средњих школа до елитних алтлетичара, како из наше земље тако и из иностранства, најавили су организатори на данашњој конференцији.

Како је истакла Ана Миљанић, град Пожаревац ће се као и увек трудити да буде добар домаћин, јер овај Крос је специфичан, пошто брине о сваком учеснику а доводи и репрезантативце које је, свакако, велика част гледати у Пожаревцу.

kros_cover

-Одржана су већ два такмичења у Рековцу и Шабцу. Поред наших најбољих такмичара на средњим и дугим стазама, долазе гости из иностранства. Верујемо да ће Пожаревац бити успешан организатор као и претходних година. Крос РТСа није само највећа и најмасовнија приредба у нашој земљи и Балкану она је то и у читавој Европи. У једном дану пролетос, циљ је прошло више од 4.720 предшколаца, основаца и средњошколаца, рекао је Стеван Ковачевић оснивач Кроса РТС-а.

Као и свих претходних година, завршна серија кроса подељена је у четири дела, и реализује се у следећим градовима: Зајечар, Пожаревац, Рековац и Шабац.

Уз градове домаћине, генерални покровитељи Крос серије РТС-а су Министарство омладине и спорта и Министарство просвете, док је Ваљевска пивара са својим воћним соковима и ове године генерални спонзор.

Подели са другима: Facebook Twitter