Почетак » Актуелно
 

У оквиру кампање “Будућност Србије”, председник Републике Србије Александар Вучић посетио је Браничевски округ, а митинг је одржан у Пожаревцу пред више од 12 000 људи

Након председнице Владе Републике Србије, Ане Брнабић и министра без портфеља задуженог за регионални развој и рад јавних предузећа Милана Кркобабића, окупљеним грађанима обратио се председник Србије Александар Вучић који је указао на пређашње догађаје и деловање опозиције која на недемократски начин покушава да наметне своју идеологију.

Обраћајући се Пожаревљанима председник Србије Александар Вучић захвалио се на величанственом скупу, истичући да никада до сада није видео оволико људи на свом митингу. Каже да је данас у Пожаревцу више људи него на протестима опозиције заједно, и то не рачунајући Београд.

“Нисмо много тога урадили у Браничевском округу. Ми ћемо ускоро направити комплетну анализу. Раније смо се бавили местима у којима је већа стопа незапослености, у Ниш смо довели шест фабрика, у Лозницу смо довели инвеститоре, следећи нам је Браничевски округ и у Пожаревац ћемо довести великог инвеститора. Више ћемо улагати и помагати места Браничевског округа. Нисмо све стигли да урадимо, али пошто су овде људи који одлично знају и политику и стање у држави, они то разумеју. Радићемо брзу саобраћајницу која ће приближити Дунавске општине Београду, која ће доводити нове инвеститоре, зато је наша обавеза да то урадимо и крећемо у изградњу почетком следеће године. Направићемо велику саобраћајницу преко Пожаревца до доњег Милановца, то је 66 километара пута, ускоро крећемо у изградњу те саобраћајнице, 21 км пута Кучево-Мајданпек ћемо направити до септембра” – поручио је председник.

На прве речи Вучићевог обраћања преко целе једне зграде на централном градском тргу развијена је огромна застава Србије. Вучић је тада застао и узвратио да је то дивна застава, као и да га никада у Пожаревцу није сачекао толико велики број људи и да одговорно тврди да ту има више народа него у свим градовима Србије, где се опозиција окупљала заједно, рачунајући и Београд. На скупу у Пожаревцу захвалио се и пензионерима, јер су поднели највећи терет на обнови земље. Напоменуо је да више нема проблема са исплатом пензија, јер је све више запослених, а самим тим има и више доприноса. Вучић је најавио повећање плата и у медицинском сектору, лекарима, медицинским сестрама, наставницима, професорима, учитељима, полицајцима, војницима, социјалном сектору.

“То су сви они за које смо успели више новца да обезбедимо, а да не правимо јавни дуг”, истакао је он.

Спремни смо да чујемо све који другачије мисле, али им нећемо дозволити насиље, поручио је председник Србије Вучић на скупу у Пожаревцу.

Подели са другима: Facebook Twitter