Почетак » Актуелно
 

У оквиру обележавања „Недеље Црвеног крста“, Црвени крст Пожаревац је реализовао традиционалну акцију „Пакет за новорођену бебу“

У породилишту Опште болнице Пожаревац Црвени крст Пожаревац је мајкама беба које су рођене у „Недељи Црвеног крста“ од 8. до 15. маја уручио пригодне пакете.

Председник Скупштине Града Пожаревца Бојан Илић је овом приликом истакао да Град Пожаревац помаже родитеље са децом колико год је то могуће. Тако да за прво дете исплаћује родитељима 40.000 динара, а да се са крајем прошле године започело са акцијом доделе ауто седишта свим новорођеним бебама које су са територије Града Пожаревца.

Саша Обрадовић, секретар Црвеног крста Пожаревац каже да се овом акцијом Црвени крст Пожаревац придружио националној стратегији “Борбе против беле куге”. Обрадовић сматра да овакве акције могу доста помоћи у побољшању наталитета у Србији.

Др Данко Николић, директор Опште Болнице у Пожаревцу захвалио се Црвеном крсту на овим вредним поклонима. Николић каже да је Црвени крст од почетка године помагао болници својим донацијама и да се нада да ће се са добром сарадњом наставити.

Пакете су уручили Бојан Илић председник Скупштине града Пожаревца, др Данко Николић, директор Опште болнице Пожаревац и Милутин Аврамовић, председник Црвеног крста Пожаревац.

У недељи Црвеног крста рођено је 13 девојчица и 11 дечака.

Подели са другима: Facebook Twitter